Vad som slank med mig hem i tisdags

Innehåller annonslänkar

IMG_2902

I tisdags hade jag en LJUVLIG eftermiddag/kväll på stan då mamma rattade Tintan. 💘 Skulle egentligen bara slinka ut och köpa strumpor (hål i ALLA mina? 🙊) och t-shirtar (fläckar på ALLA mina? #småbarn 😆), men eftersom det var SÅ LÄNGE sen jag gick i butiker blev den där strumprundan hux flux en redig shoppalitealltmöjligtrunda. 🙈

Och jag veeeet att det inte är så politiskt korrekt att varken tycka om shoppingrundor eller visa upp det de resulterat i, men jag gör så gott jag kan för klimatet på de områden jag mäktar med. Och ni som inte vill riskera att bli sugna på att haffa något – hoppa över detta inlägg! Vet att så många av er ändå tycker att det är roligt att se vad som slunkit ner i min kasse – och förhoppningsvis kan det även inspirera till att använda plagg ni redan har hemma, då flera av er säkert har liknande grejer i garderoben redan. Okej, nu kör vi! 👍🏻

vanja wikström outfit stil

Blev SÅ GLAD när jag hittade denna PERFEKTA, benvita stickade polo! Har letat efter en sån läääänge, men det är alltid nåt som inte funkar. För lång, för kort, för vit, för hög krage, för lös krage… Men denna satt som en SMÄCK! Från Monki och finns i flera fina färger.

vanja wikström outfit stil 17

Älskar polotröjor, så gossigt på vintern ju! Men svårt för mig att hitta en som känns rätt, min korta hals trixar till det en smula där för mig. Men denna krage var PERFEKT. ✨ Och färgen sen, exakkkkt en sån benvit jag velat ha. I flera år. 🙌🏻

DSC00484

Nåt annat jag letat efter vansinneslänge är ett par SNYGGA vantar. Hade gett upp hoppet om att såna existerade, men så sprang jag in i dessa, på Lindex. SÅ gossiga, och SÅ fina! I läder dessutom, så kommer hålla och hålla och hållaaaaaa. 🙌🏻

vanja wikström outfit stil 16

Byter ju om till myskläder SEKUNDEN efter att jag kommit innanför dörren hemma, och vill gärna att de plaggen ska vara lite härliga. Den här collegetröjan från Gina var perfekt, så haffade den. Kommer dock klippa bort halsringningen, det gör jag alltid på mina hemmatröjor. Mysigare så. ☺️

vanja wikström outfit stil 15

LOVE. Fint ändå. ❣️ Halsband från La Maison Bagatelle (det med pärlan i mitten) och från Akind (lilla diamanten). Har alltid den lilla diamanten runt halsen. Alltid, alltid. Älskar den. 💎 Återvunnet guld och en etiskt framtagen diamant, som tillkommit i ett laboratorium.

vanja wikström outfit stil 14

Målet med rundan var ju egentligen att handla strumpor och tishor. När det är kallt vill jag alltid ha tisha under mina tröjor, men så kommer man in efter att ha varit ute (ofta bärandes på ett eller annat barn dessutom 🙃) – då blir det lite för varmt, så svettas man – och så blir det tvättdags innan man vet ordet av. Ville därför utöka tishaparken en smula.

Tycker dock det är SJUKT svårt att hitta fina t-shirtar. Som SITTER bra. Provade SÅ MÅNGA i flera olika butiker innan jag hittade denna, på HM. Den satt skitbra, och hade det där perfekta lite solblekta bomullstyget. 👍🏻 Skadar ju inte att den hade lite glitterbokstäver på sig heller, mvh Skatan. 🙋🏼‍♀️

DSC00490

Hittade även strumpor. Köpte både vanliga (långa) och kortisar. HM har alltid fina tycker jag.

vanja wikström outfit stil 13

Jag köper ALDRIG skjortor, men i tisdags gjorde jag ett undantag. 🙊 Hittade denna OPTIMALA skjorta med tokfint leopardprint, på Indiska. 🐾 Tyget är lite slinkigt, vilket gör att kragen lägger sig ner mot axlarna om man knäpper upp den några snäpp. Då funkar skjortor för mig (annars sätter den korta halsen stopp för skjortkragar, ser aldrig fint ut på mig). Man kan såklart stoppa in den i byxorna, men jag gillar att knyta. 💁🏼‍♀️

vanja wikström outfit stil 12

Och på tal om leoparder (det bor en hel flock i min garderob som ni vet 😂) så hittade jag denna helt fantastiska leopardjeansjacka på Åhléns. Så vansinnesfin, med perfekt boxig passform. Jag brukar vanligtvis ha XS eller S i jackor, men den här tog jag i L. Perfekt som oversize. Kommer ha jämtjämtjämmmmttt i vår. 🐾

vanja wikström outfit stil 11

Drog på den över leopardskjortan, HUR fint med print på print? 😍

vanja wikström outfit stil 10

Behövde en ljus tisha också, att ha under ljusa tröjor. Också TOKSVÅRT att hitta en med bra passform och lite djupare halsringning (finast på mig med kortishalsen). Hittade till slut denna på Lindex . ✨

vanja wikström outfit stil 9

Och på tal om det här med passform. Hittade även denna leotopp (flocken växer å växer 🐆) på Lindex. Älskar NÄSTAN allt med den, men det jag inte älskar är lättkirrat, så ska lämna in den till skräddaren.

När jag stod i provrummet tyckte jag supermycket om blusen vid första anblick, men efter någon minut var det nåt som gjorde att den inte kändes hundra. Printet, ringningen, passformen var perfekta – jag fick fnurla en stund innan jag kom på vad det var som inte satt som en smäck – ärmarna. Just att de är lika långa som toppen gör att proportionerna inte blir så snygga, var min analys efter ett slag. Och kolla här:

vanja wikström outfit stil 8

Med kortare ärmar går blusen helt plötsligt från att vara 90% bra till 100% perfekt (obs har bara vikit upp dem så blir finare sen när det är sytt ofc)! 🎉 Just att sy om plagg för att få dem att passa just MIG och MIN kropp är ju något jag satt i system. Skrev ett inlägg om hur jag tänker kring kläder (för att få ”allmänna” storlekar som S, M, L osv att se bra ut på just MIG) för ett tag sen. Det kan ni läsa här. 💘

Att sy om kläder som inte riktigt sitter som de ska är ju ett toppentips för alla med befintliga plagg i garderoben som köpts någon gång, men sen aldrig använts – just för att något inte är riktigt hundra. Ställ dig framför spegeln med plagget på och fundera ut VAD det är som inte funkar (jämför med ett liknande plagg du gillar om du har svårt att hitta vad det är). Och sy sen om det. 💁🏼‍♀️

DSC00494

Är ju ett stort fan av eterneller (vackert OCH hållbart), och eftersom fluffet här hemma är under uppbyggnad haffade jag även ovan torkade raringar (som jag inte har en aning om vad de heter 🤪) på rundan, och en vas från Cooee. Jag satt bredvid Catrine som driver Cooee Design på ett event för länge sen, och minns att hon var så jävla trevlig. Blev sjukt impad av den business hon byggt upp, och numera kan man ju knappt scrolla på Inspirationstagram utan att se något av hennes verk dyka upp i folks hem. SÅ välförtjänt, och kul att jag nu också har en av Catrines vackra bollar hemma i vindslyan. 👌🏻

DSC00501

Såhär blev kombon med vasen och eternellen. FINT!

jobb

Eftersom det blev blomster över passade jag på att byta ut den mycket ledsna (och mycket vissna) hyacinten som stod i hörnet på mitt skrivbord också. Snajdi snajdi.

vanja wikström outfit stil 7

Denna ljuvliga stickade tröja fick också slinka med hem. Så, så fin solblekt färg. Är finast till blåa jeans men orkade inte byta om när jag tog bilderna. 🤪 Precis som leopardjackan är den från Soaked In Luxury / Åhléns.

vanja wikström outfit stil 6

Et voilà! Kolla så frrrrransk rrrackarns topp! 🇫🇷 Den krävde att jag satte på mig min keps, så det gjorde jag. MÅSTE ju ha kepa till en sån topp. 👹 Från Lindex (90 pix på rea just nu).

vanja wikström outfit stil 5

Så fint med lite urringad rygg! Har letat efter en sån här länge också (ett klassiskt plagg ju, kommer vara fint om tio år också), men det är alltid nåt som inte funkar. För djup urringning, för båtringad, för tajt, för lös… men denna var 👌🏻

vanja wikström outfit stil 3

Avslutar med att visa er nåt jag inte köpte i tisdags, men som jag haft typ VARJE RACKARNS DAG sen de flyttade hem till mig i november – dessa kängor från Ten Points! De är från deras hållbarhetskollektion; vegetabiliskt garvat och kromfritt läder, ull från farmar som inte tillämpar mulesing – och alla hangtags, lådor osv är i återvunnet material. 🙌🏻

vanja wikström outfit stil 2

Har letat efter just kängor SÅ länge, men det har också visat sig vara svårhittat. I alla fall såna som passar just mig. Har testat SÅ många, men nu äntligen hittat rätt. 😍Dessa (modellen heter Clarisse) är de skönaste skor jag ägt, de har en rejäl sula så en kortis som jag får lite extrahöjd, och skaftet är LAGOM högt. Tycker färgen är så galet fin också, att ha skor på sig som INTE är svarta gör i alla fall mig gladare. 💘

Det var det hele folks! Klicka gärna på hjärtat om ni tyckte detta inlägg var skoj, så får jag ett hum. Tog en saaatans massa tid att göra detta inlägg nämligen 🤪, så vore topp att få veta om det landar väl eller ej. 😚

 1. Lollo skriver:

  Så kul att se vad du har köpt 😄 Och så härligt att gå ensam och shoppa 🙌
  I fredags var jag och fixade mina bryn, bara det var vardagslyx för mig att göra det ensam, medan min make hade sonen på snart 11 månader. Fick även tid efter att gå i stan och shoppa själv 😭🙌 Så underbart.
  Shoppade två grejer till sonen, annars resten till mig. Har ju blivit en del barnkläder man köpt 🤪 Men det är roligt med, så inte mig emot. Men man behöver ju själv köpa nya kläder ibland 😂

  P.S: du är en stor inspo för mig ✨

 2. Sofia skriver:

  Älskar blandningen av inlägg på din blogg och denna typ av inslag uppskattas av mig! Klickade hem en hel del av plaggen du rekommenderar 🙌🏼🌟

  1. Å vad KUL att höra! Den djupliga bloggen he he – här blandar vi djupt å ytligt hej vilt! 🤪

 3. Cissi skriver:

  Älsk på sådana här inlägg 😍 Klart man får unna sig kläder då och då utan att behöva känna att man ska försvara det och miljöfrågan.

  Men du…vore så tacksam om du ville visa ett inlägg med vilka jeans du har. Modeller, hur de sitter (fram, bak, sidorna). Hur man stylar bäst med tröjor toppar till vilka olika sorts byxor!
  Om du orkar och hinner ❤💕❤

  Stor kram till dig!

  1. Ja, det ska jag kirra, står på Att Göra-listan. SÅÅÅ svårt med jeans så jag hajar att man gärna tar emot tips! 😀

 4. Johanna skriver:

  Kanske i vår sen när vädret blir lite soligare så kunde du kanske göra en tillbaka blick på stilen 😊 minnas din borttappade gråa period? 😉

 5. Mira skriver:

  Fina Vanja!

  Du lyfter ofta klimatfrågan vilket är jättefint men känner att du via ditt konto inte klingat i samma riktning när du lyfter miljö. Mycket nya prylar och resor med flyg. Något du reflekterar själv över? 😃

  1. Halloj! Just vad gäller flyg känner jag nog inte att jag är en sån stor bov. Senast jag flög var sommaren 2018. Har inte ens ett giltigt pass faktiskt då det gått ut. 🤪 Samma för Niklas och Iggy, de flög också senast sommaren 2018, så att de nu är på en resa tycker jag inte känns orimligt. Och om du följt mig ett tag så har du koll på min enorma kärlek för loppisgrejer, att sälja och köpa ”nytt” på Tradera osv. Så jag tycker ändå att jag gör så gott jag kan, även om jag köper nytt och reser ibland.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..