Tankar om livet här hemma, och där borta

IMG_2969

Nu har dessa två skatter varit i Costa Rica i en dryg vecka, och i dag är det precis en vecka tills de kommer hem igen. 💞 Det går – som synes – ingen direkt nöd på dem därborta. 🤪

IMG_2878

Iggy lever verkligen LAJF, som sagt. Det badasbadasbadas och leksleksleks.

IMG_2576

Och spanas på djur, såklart! Så gölligt att de Costa Ricanska ekorrarna går loss på kokosnötter istället för ekollon. 😂😍 #ExoticEkorre

niklas iggy

På tal om djur – jag å Iggy facetimear då och då, och när jag frågade honom om han sett några apor svarade han: ”Ja, jättemånga. Typ sextioelva!”. 😂 Så många apor blire tydligen. 🐒💘

IMG_2908

Iggy och Ruben busar runt på äventyr (jag får dagliga rapporter från både Niklas och Rubens mamma Oliven som skickar foton och filmer 🙏🏻) och har det allmänt fantastiskt. Det känns helt sjukt att de springer runt på en sandstrand, medan jag sitter å knattrar på kontoret? Och att jag liksom…tackade nej till detta. 🙊

IMG_2964

Iggy med gudfar Charlie. 💘 Men. Det är väldigt, väldigt skönt att känna att jag inte har någon som helst ånger i kroppen att jag stannade hemma. Det var HELT RÄTT beslut. För alla, och på så många plan.

IMG_2963

Jag har det UNDERBART, här hemma. Inga sandstränder, sol och apor måhända – men lediga kvällar, obegränsat med arbetstid, möjlighet att träna – och mys med världens bästa mamma och Tinta. ❣️

När de här Costa Rica-veckorna är över kommer jag ha träffat mer vänner än vad jag gjort sammanlagt under hela 2019, typ. 😂 Jag går ut på middagar konstant känns det som, och i nästa vecka ska jag både på konsert och på stand up. För att avsluta den här härliga tiden med middag och (burlesk)show på Melt på fredag, ett ställe jag varit nyfiken på SÅ länge. Kommer bli episkt! 🎉💃🏼

IMG_2877

Och det är väldigt skönt att inte konstant behöva förhålla sig till någon som mår dåligt. Befriande. Låter kanske hårt, men jag tror att både ni och Niklas förstår. Och jag tror att såna här andningspauser är enormt viktiga – för oss båda. Att även Niklas slipper förhålla sig till mig och det dåliga samvete jag liksom representerar. ❤️

IMG_2960

Niklas mår fortsatt otippat bra. Självklart har det kommit bakslag, men på det stora hela har han haft sina bästa dagar på ett och ett halvt år. 🙌🏻 När vi facetimeade pratade vi om varför han kan må så pass bra där nere. Först och främst ger det såklart väldigt mycket att det händer något i Niklas liv, att han inte är reducerad till snubben på soffan som mest behöver ta sig igenom dagen. Att de lever en mycket bekymmersfri tillvaro i en härlig miljö med sol och ljus är såklart en del. Att mobiltittandet är minimalt är en annan. Att hela Niklas familj finns vid hans sida och hjälper till med Iggy om det behövs en tredje. Och att det tack vare allt ovan är lättare att befinna sig i NUET är en fjärde.

IMG_2959

Sen tror jag att det är väldigt bra för Niklas att vara utan Tintan också. Det ÄR ju påfrestande med ett litet barn, som ännu inte kan kommunicera fullt ut och därför blir frustrerat. Och som man ännu inte kan resonera med riktigt. Som bökar å stökar på de där visen som små barn gör, just för att de är små barn. ❤️

Sen bråkar ju Iggy och Tintan en hel del också, vilket leder till skrän och skrik. Som just nu är HELT väck. 🙏🏻🤪 SÅ skönt även för mig såklart, som inte burit öronproppar sen Niklas och Iggy åkte. 🙌🏻

IMG_2977

Summan av kardemumman är i alla fall att den här resan so far varit en riktig rackarns lyckträff, för alla inblandade. Och jag har påmints om vilket ljuvligt ställe Santa Teresa är (trots ökad turism har det inte förändrats nämnvärt sen vi var där senast 2010 och 2011 😍🙌🏻). Blir det en repris på denna resa nästa år – då hänger jag å Tintan på! 🎉

 1. Linnea skriver:

  Så underbart att höra! Jag hejar järnet på er ❤️

 2. Erica skriver:

  Vad kul att läsa att Niklas mår så bra där. 😊🙏 Hoppas han får möjlighet att bära med sig det mentala tillståndet hem. Har själv levt med insomni men nu kommit över detta. Jag gick och pratade med en buddhistisk terapeut vilket verkligen var super. Har kontaktuppgifter om ni vill ha. Ingen mirakel lösning men så bra att få delge sina tankar kring det på ett ‘befriande’ sätt, gör att ensamheten man kan känna kring insomnin inte känns så tung när man kan dela den med någon. Verkligen guld måste jag säga. Var bara ett tips som ni fått fem hundra tusen av men vill ändå ge 😊✨njut av tiden nu du också!

 3. Natali skriver:

  Va glad jag blir! Och !?#%^* vilken rackarns bra fotograf Niclas är!!!

 4. Malin skriver:

  Vad härligt att ni mår bra!!

  Bara en liten fråga. Har det undgått er att vi lever i en klimatkris? Menar inte att va dryg, men det känns så långt borta för mig (och typ alla jag känner) att resa på solsemester till andra sidan jorden bara för njut.

  (Obs njut är viktigt så klart, men ännu viktigare att våra barn har en vettig planet att bo på 💔)

  1. Hedwig skriver:

   Inte för att vara den som är den, miljön är superviktig osv MEN flyget står för 2% av världens koldioxidutsläpp, och neeeej det betyder inte att jag tycker att man ska flänga än hit och än dit men jag tycker att det är sjukt fjantiga att anmärka på i en blogg. Har du följt Vanja ett tag borde du veta vilken kris dom befinner sig i och innan det lagstadgad mot flyg så att det blir kul för alla tycker jag att du kan unna en medmänniska (Niklas) en jävla paus från helvetet han annars är i. Ut och plocka plast med dig nu!

  1. Jag åker gladeligen på solsemester och njut! Handen upp på den!

   Kompenserar det på annat sätt i vardagen istället om vi nu ska räkna koldioxidutsläpp.

  1. Sofia skriver:

   Samma som Katarina 👋🏼 Jag kommer inte sluta flyga för nöjes skull. Det är något jag behöver för mitt välmåendes skull. Själviskt eller hur? 😇 Innan vi hoppar på varandra med 2019’s trendigaste ord och pekpinne (flygskam) så bör vi se vad vi kan göra i vardagen, det som faktiskt gör skillnad. Jag drar mitt strå till miljön många gånger om hemma varje dag och uppmuntrar andra till att tex sopsortera och sluta köpa vatten på flaska (det dummaste jag vet när det finns i kranen??).

   Och om du, Malin, överhuvudtaget läst denna blogg och inte hoppade in för att skamma, så vet du att Vanja verkligen drar sitt strå till (miljö)lasset och hur viktig denna resa är för familjen ❤️ Mer kärlek, mindre onödiga pekpinnar.

  1. Nej, det har det såklart inte. Men jag har inte rest sen sommaren 2018, inte Niklas eller Iggy heller. Har faktiskt inte ens ett pass i dagsläget då det gick ut förra året och eftersom jag inte flugit på så länge har jag inte haft anledning att förnya det. Att niklas och iggy därför nu åkt på en resa tycker jag inte känns orimligt.

  1. Jag tycker att du har rätt Malin. Om man räknar ut hur mycket koldioxid vi släpper ut i Sverige ser man ju tydligt att det behövs riktiga förändringar. Nästan helt sluta flyga, äta vegetariskt, bo litet, inte äga bil, inte konsumera nya saker, inte skaffa fyra barn, inte ha husdjur… Och samtidigt. Jag försöker verkligen. Jag skulle inte resa till Costa Rica. Av klimatskäl. Men jag äter kött, jag äger en bil, jag borde bo i en mindre lägenhet, jag flyger fortfarande även om det är mindre ofta och bara inom Europa. Jag släpper ut 6 ton… med min livsstil och jag märker hur tufft det är att ge upp att resa. Och 6 ton är ju alldeles för mycket. Men jag hoppas att det landar hos oss alla med tiden att ta mer ansvar och att vi kan lagstifta.

   1. Linnea skriver:

    Isabelle, intressant! Finns det någon sida där man kan räkna ut sina utsläpp? Skulle vara värdefullt att få syn på min egen del i det hela.

    1. Anna skriver:

     Googla klimatavtryck typ, WWF har en bra kalkyl som är lätt att fylla i!! 🙂 Ger bra tips med på vad man som individ kan bli bättre på

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..