23 minuter efter att den här bilden togs, tog jag slut

vanja wikström läppstift

Såhär piffig var jag i lördags. Kände mig frrrrransk i min nya randiga topp, min kepa och mitt röda läppstift. Träffade en av mina bästisar ute på fräsig lokal (där jag senast var för cirkus 7,5 år sen 🤪) och snaskade…

IMG_3338

…så INIHELVETE goda moules! 🙈😋 Blir tyvärr ofta besviken på just moules. Kanske därför att jag själv gör de perfekta (ja, PERFEKTA!) moulesen. Nu tror ni mig kanske inte, jag lagar ju inte mat? Nää. Men det betyder inte att jag inte kan. 👹 Jag e faktiskt skitbra på att laga mat, jag gillar det bara inte.

IMG_3339

Hursom. Nog skrutet. Om ni skulle vilja äta ett par riktigt goda musslor i alla fall, så kan ni med glädje och hunger bege er till Morfar Ginko på Söder. I direkt anslutning till den eminenta (och mycket mysiga!) restaurangen finns en förträfflig bar, Pappa Ray Ray. Dit kan man slinka om man känner att det rycker i dansbenen efter middagen, vilket var vad jag hade hoppats på i lördags.

IMG_3326

Tyvärr höll jag på att FALLA IHOP av trötthet, cirkus 23 minuter efter att denna bild tagits. Jag tog slut. Hade sjukt trevligt med en av mina bästisar (vi har liksom kommit upp i den där åldern att man kört på i 100 km/h åt det håll man trodde att man ville i ett gäng år – men sen stannat upp av en eller annan orsak, omvärderat – och nu kanske är på väg åt heeelt andra håll, vilket borgar för mycket intressanta samtal 👌🏻), men fick sen avbryta för att jag var SÅ JÄVLA TRÖTT. Trist, men sant. Inget dansadansa för la mama. Denna lördagen iaf.

frulle

Spenderade både lördag och söndag morgon på Urban Deli. Mitt älskade Urban Deli. SÅ LÄNGE SEN jag åt deras ljuvliga frulle. Men i helgen fick jag, med mamma. Vi åt gott, tittade på folk och pratade en smula om varför jag var SÅ TRÖTT.

IMG_3196

Tintan var med såklart. Och åt ost. Mängder av ost. Favvon. 🧀

IMG_3904

Mamma tog en bild på oss när vi lekte och var gulliga…

IMG_3907

…och en bild där jag mest ser ut som en läskig tant som försöker äta sitt barn, som flyr förskräckt från den läskiga tanten.

IMG_3219

Efter frullen ägnade jag å Tintan säkert nästan en timma åt att slinka runt på Urban Deli (som alltså är en – grym – mataffär i kombination med café och restaurang) och…rekognoscera. Tintan ville haffa snacks…

IMG_3211

…och öl. Och vi var tvillingar, klädmässigt. Inte uttänkt pga Inspirationstagram etc osv med mera by the way. 🍒 Det bara blev så.

vanja och tinta 3

När jag upptäckte the cuteness i vårt tvillingskap tvingade jag mamma att ta tusen bilder. Tänkte att jag satt på instagramGULD. Och det gjorde jag. Men även ett gäng riktigt, riktigt fula bilder. Som ni såklart får se.

vanja och tinta 1

Vassgo. 💁🏼‍♀️

vanja och tinta 2

Vassgo nr 2. 💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️

vanja och tinta 4

Just den här kom dock bara i en jävligt gullig version. Alltid nåt.

IMG_2872

Älskar för övrigt att ha mamma här. Mänskan hämtar Tintan på föris VARJE DAG, gör nyttiga smoothies med broccoli och sallad (maskerat av dadlar 👹) till ungen och fixar middagar till mig. Är det inte räkor så är det coq au vin. Jag står för osten. Och så är hon klok som en bok. Menar att det inte är så konstigt att jag är trött som en sate efter nästan tre veckors jul”lov” med kidsen, och sen har jag (såklart 🙈) försökt maxa trevligheterna bäst jag kan nu när hon är här. Varit ute, träffat folk, gjort saker till höger och vänster. JAG ÄR INTE VAN. Och jag har INGEN ORK. För jag är så, så grundTRÖTT. Så i lördags kväll (när jag var frrransk) tog jag slut.

IMG_3390

I söndags hade vi kusinbesök (SÅ mysigt 👆🏻, fika å allt) på dagen, och på kvällen kom min bonuspappa och storebror på middag. Planen var att vi skulle prata om huset i Provence som mamma och hennes man vill skriva över på oss tre kids (lite bök å stök med det, rent juridiskt). Men klockan 18 låg jag nerbäddad i soffan, och kunde inte ens gå upp och krama min bror när han kom. Jag var FÖR trött. Mådde illa av trötthet, och hade mått så i nästan ett dygn. Så jag åt middag, och gick å la mig. De andra fick äta ost och prata om hus i Frankrike. Jag kunde inte vara med, kunde bara stappla in i sovrummet runt 21 och däcka.

I dag mår jag bättre. Men är mycket, mycket medveten om att jag (uppenbarligen) inte är i den bästa av former. Ska knoppa nu. Ta hand om mig själv denna vecka. Och hoppas kunna dansa på fredag. För det vill jag. Så, så gärna. ❤️

 1. Bea skriver:

  Saknar er pod så mycket efter den här inlägget! Hör era röster 😂🙈❤️

 2. Sofie skriver:

  Ta hand om dig ❤️

  Vart är din fina keps ifrån samt läppstiftet 😃

 3. Elin skriver:

  Kram till dig❤️❤️❤️

 4. Malin skriver:

  Alltså din mamma, helt underbar <3

  Det känns ändå som en klassiker att du blir dyngtrött när du slappnar av. Jag blir i princip alltid sjuk i början av en ledighet, så drygt men ändå rimligt att allt man hållit tillbaka kommer när kroppen slutar göra motstånd. Min farmor vårdade min farfar i hemmet rätt länge, dagen efter han blev inlagd på sjukhuset så fick hon en hjärtinfarkt.

  Var rädd om dig Vanja! har du några du kan prata med i samma situation? Tänker typ en anhöriggrupp 🙂 Min kollegas man var svårt utbränd och hon har pratat mycket om det jobbiga med det, tänker att det vore magiskt om man fick prata med någon som VERKLIGEN förstår.

  Kram <3

 5. Åsa skriver:

  Vet att du inte har bett om råd men…här kommer ett ändå… Finns det INGEN möjlighet att Niklas kan bo någon annanstans under son återhämtning (hos sina föräldrar)? Detta för att du och barnen ska få en lugn oas där ni bara kan leva som ni vill och inte ska behöva ta hänsyn till hans mående. Tänker att det måste bygga upp mycket spänning och stress i dig att hela tiden försöka ”dämpa” barnen på hemmaplan.
  Ta hand om DIG, det är jättesynd om Niklas och hela familjen, men nu måste du bli ego <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..