Alla trista ting är…tre?

dsc05344

Hej hörrni. Har tagit det väldigt lugnt de senaste dagarna, vilket märkts här i bloggen. Ledsen för få inlägg, men TACK för att ni ändå är här och kikar. 🙏🏻 Ska berätta mer om min helg och varför jag tagit det extra lugnt nu, men först tänkte jag dela med mig av lite annat. Några tråkigheter. Tre stycken, närmare sagt. Varför inte inleda veckan med lite BÖL, liksom? 🤪

dsc05368

Eftersom livet är som det är och vi mår som vi mår så försöker jag och vi att anpassa oss bäst vi kan. Det innebär en hel del tråkiga beslut. Som till exempel detta: jag har sagt upp min kontorsplats. Min fina, fina, och SÅ mysiga kontorsplats. 👆🏻😭

dsc05397

Ett sätt för mig/oss att minska på pressen just nu är att skära ned på kostnader. Och även om jag ÄLSKAR mitt söta jobbställe, så är jag där för sällan för att det ska kännas rimligt att betala för det varje månad. Den sista februari flyttar jag ut, då har jag suttit där ganska precis ett år. 💘

dsc05384

Har ju hyrt in mig hos fina förträffliga Sandra, bästa kontorsplatsuthyraren EVER. 🙌🏻 Det är mer regel än undantag att hon ställt en vas med blommor och/eller lagt godis på mitt skrivbord när jag kommer. Ja, ni förstår ju. Optimal kontorskompis mao. Dessutom trevlig som satan, och alldeles lagom snackig (hon gillar också att JOBBA på arbetstid 👹👌🏻🙏🏻). ❣️

dsc05393

Men men, många bäckar små gör en stor, stor å heter det ju. Och alla pengar jag slipper dra in detta år är just nu extra mycket värda. Så tack söta kontorsplatsen för det här året! 👋🏻

Okej, det var böl nr 1. Nu tar vi böl nr 2:

josefinochvanja-68-ivmxftif

Jag och Jossan har ju hållit på SÅ LÄNGE med att ta fram en hållbar take away-kopp. Vi drog igång hashtaggen #OneCupAMillionCoffees förra våren, och ville så så gärna kunna erbjuda den optimala koppen som skulle vara rakt igenom BRA producerad, och så tokfin på det. Såklart. Well, efter SÅ MYCKET JOBB och nedlagd tid fick vi äntligen hem den slutgiltiga versionen förra veckan av den kopp vi efter många turer och vändor tagit fram. Och den höll inte. 😫

Själva koppen är perfekt, men trycket var värdelöst. Avskavt på flera muggar redan vid leverans, och kommer inte hålla en sekund hos konsumenter. Dessutom feltryckt. Detta trots att vi blivit försäkrade både en och två och fem (!) gånger av både fabrik och den svenska mellanhanden att trycket skulle vara högkvalitativt.

Så nu skiter vi det här projektet. Ingen av oss har mer tid att lägga på det, och hur härligt det än skulle varit att kunna erbjuda er den finaste hållbara muggen ever, så är enough nu enough. Nu lägger vi ner det här projektet. Och även om en del av mig såklart absolut inte vill, så är en annan del av mig lättad.

För detta innebär en produkt mindre att lansera och marknadsföra och skapa innehåll kring i år. Förmodligen precis vad jag behöver. Så även om det känns en smula skit att detta inte blir av, så är det nog for the best ändå. ❤️

img_0495

Sist ut på böl-listan är att vi kommer behöva byta alla (yes ALLA 😬) strömbrytare och dimrar här hemma pga ett elproblem. 🙈 Knapparna från Switchbox är hur fina som helst (och inget fel på dem, det är vår lya som är byggd på det allra billigaste av sätt och därmed orsakar en del problem) så de funkar inte här hemma. Nu behöver vi därför hitta andra, FINA, strömbrytare och dimrar. Tipsa gärna om ni har någon idé på var vi kan hitta såna. 🙏🏻 Okej, nu är det färdigbölat. Kram!

 1. Frida skriver:

  YOU GO GIRL! Fattar att det är tråkigt just nu, MEN låter som att du tar kloka beslut och kontrollen över ditt liv.
  Jag har också börjat tänka om den senaste tiden och valt bort: hårfärg, att köpa saker såsom kläder och smink, äta ute (gör istället alltid alltid matlådor och storkok på helgen som blir veckans luncher), snabbmat till kvällen i form av gröt eller smoothie eller omelett (även om jag helst velat ge min unge lagad mat varje kväll, men man kan inte få allt, så boostar ”snabbmaten” med så mycket näring det går) – och bytt det mot att gå ned i arbetstid och försöka få mer återhämtning. Ju mindre jag konsumerar desto mindre lust har jag. Jag har redan allt jag behöver, egentligen.
  Det är spännande vad som händer i hjärnan när man börjar tänka om. Inte sagt att alla ska göra just såhär, men vi får aldrig glömma att vi har större möjlighet att förändra vårt liv än vad konsumtionssamhället vill få oss att tro. Ifall det nu är så att vi mår dåligt, vilket är en signal på att vi behöver tänka om.
  Oavsett vart din livsväg leder dig, så TACK för att du skriver Sveriges bästa blogg, för det gör du mer än någonsin nu när du skriver om ditt mående. Du är otroligt inspirerande.

  1. Alltså, TACK! <3 Vilka fina ord, började nästan böla. Och helt rätt, det gäller verkligen att hitta det som är VIKTIGT och låta det få ta plats. Allas vägar ser olika ut, och det kan vara olika saker som är olika viktiga såklart. Men att rensa, och fokusera på det som är VIKTIGT, så rätt så rätt. Heja dig! <3

 2. Sanna H skriver:

  Jag kan inte för mitt liv begripa att du pallat så länge som du har gjort! I min värld håller du ett omänskligt tempo och vi är liksom inte gjorda för det <3. Tänker att kanske flera skulle behöva byta liv. Nej, jag fattar att man inte kan flytta till Costa Rica hur som, men hur kan man applicera det som fanns där här? Och hur kan ni båda må så bra som möjligt här? Tänker att hälsan är det absolut viktigaste och LIVET. Som pågår just här och just nu. Hur hitta livskvalitet? Mitt tips är att ställa er den frågan flera gånger om dagen i lugn eftertanke. Istället för att rådda en vardag- hur kan man leva sitt liv med kvalitet och vad behöver man välja till och vad behöver man välja bort? Kanske mår ni bäst om ni byter liv och plats. Jag menar inte att skriva på näsan, men eftersom du delar med dig så delar jag mina tankar <3 Du är grym!

  1. det är precis som du säger, så klokt. Vi försöker ta med det som var bra i Costa Rica till vår vardag här (det som är möjligt), och skala bort allt som inte är nödvändigt. Och välja till det vi mår bra av, försöka få till sånt. Så mycket vi kan. <3

 3. Karin skriver:

  Renova från Schneider tycker jag är snygga. Inte lika fina som dom ni hade men lite mera ”design” än vanliga.

 4. Tess skriver:

  Helt rätt beslut om så tråkiga kanske , men vem vet vad framtiden har att erbjuda när både du och ni mår bättre.

  En dag har du ett kontor igen tills dess får du piffa i hemma kontoret ♥️

  Och en dag finns det förhoppningsvis en grymt snygg o hållbar produkt för kaffe älskare 😁 om så du är med där eller får vara njuta de kund vem vet.

  Ta hand om dig o familjen

  Kram Tess

 5. Elvira skriver:

  Hej! Följt dig och Jossan sen många år tillbaka, och har verkligen gillat er idé med takeaway mugg. Nu när ni lägger ner idén blir jag ju lite sugen på att ta tag i detta istället 😍

  1. DO IT! Tar du fram nåt riktigt bra så hör av dig till mig så går jag gärna in som delägare (om du vill ha någon sån)! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..