”Världens bästa födelsedag!”

DSC00514

I dag blir min goda lilla groda sex år gammal, hurra för Iggy! 🎉 KAN INTE FATTA att det är hela sex år sen han slank ut ur min livmoder och in i våra liv. Och KAN INTE FATTA att det innan dess fanns ett annat liv – där inte han ingick? Så märkligt.

DSC00518

Vi firade förstås vår nyblivne sexåring i morse. Iggy var SÅ taggad på att vi äntligen skulle få inviga födelsedagsbrickan som vi hittade på loppis i Mariestad i somras, minns ni? 💝 I går kväll gick han noggrant igenom allt som skulle finnas med på den: en blomma, en tårtbit med ett ljus med siffran sex och ett tomtebloss, och så en present i sidofacket. Han blev mäkta nöjd att allt var precis som han hade tänkt sig, när vi väckte honom med födelsedagssång i morse. 😊

DSC00548

Jag la till en smoothie och en frukostmacka. Smoothien sörplades det en del på, men mackan förblev orörd. Vem äter macka, när det finns tårta? 🤪

DSC00521

Iggy blev väldigt glad och förvånad över att han fick presenter alls. 🎉 Vi hade nämligen förberett honom på att hans stora present i år ju är att vi bygger hans drömrum. Så utöver det kanske det skulle bli NÅGON present, men inte många.

DSC00541

Tintan fick också en liten tårtbit, och Iggy var bara SÅ HIMLA GLAD. Fy fasen vad fint det är, att få göra sin unge glad. Skapa precis en sån där födelsedagsmorgon som han önskat. 😭🙏🏻💘

DSC00554

Tintan var på toppenhumör hon med. Tårta till frulle, liksom! Och ballonger i sängen!

DSC00583

Hade dock glömt att styra något roligt att dricka till henne, och efter att det började gnällas rätt ordentligt (Iggy hade ju fått en smoothieflaska med sugrör i) lyckades jag ratta fram någon gammal flaska saft från längst in i nåt köksskåp. Och ett sugrör. Ordningen var återställd. 😅

DSC00556

I julklapp fick Iggy Bamses trollerilåda av sina kusiner, och i dag kompletterade vi med två trolleritrick till – och en fräsig Pokémon. 👾

DSC00569

Pokémonfebern håller i sig här hemma, så Niklas håller ständig utkik på Tradera och haffar när det dyker upp någon bra. Perfekt att ha hemma när det vankas jul eller födelsedag. 👌🏻

DSC00575

Som huvudpresent fick Iggy något han pratat om sen i somras (då han provkörde grannpojken Eldars): en sparkcykel – med TVÅ HJUL! En sån för stoooora barn. Niklas gjorde grym research och haffade en som var jättejättebra för någon i Iggys ålder (många med två hjul är för avancerade, lätta att ramla med osv). Iggy blev SÅ GLAD! ❣️

DSC00589

Självklart skulle den provköras omedelbums! Tur att vi har en så himla bra korridor här hemma, passar perfekt för alltifrån fotboll till sparkcykelåkning. 😂 Han var tokduktig! Körde den även till föris sen, utan att ramla och bromsade och stannade perfekt. Han har åkt en sån med tre hjul i flera år och övat sig, så balansen är det inget fel på. Men jag var ändå riktigt impad av hur bra det gick på två hjul dessa första åkturer. 👏🏻

DSC00582

Summan av födelsedagskardemumman är att det var en helt perfekt födelsedagsmorgon. ❤️Så innerligt glad för det. ”Det här var världens bästa födelsedag!” sa Iggy. 😭🙏🏻

I eftermiddag hämtar min pappa och hans fru kidsen på föris, de går och fikar (en kan ju aldrig äta för mycket gotte på sin födesedag 👹) och sen äter de middag hemma hos oss. Vi köper hem sushi. Iggys favvo, och enkelt rattat. Jag ska ut å haffa en tårta strax, så bjuder vi över Åsom också såklart. Blir en toppenfödelsedag detta. Fint. ❤️

 1. Hanna skriver:

  Åh jag bara älskar när barnen regisserar sitt födelsedagsfirande (men även andra saker!), och glädjen när de ser att man verkligen lyssnat! Har en 5-åring som fortfarande gör det, men tyvärr har mina stora slutat.

 2. Ett stort grattis till fina Iggy! En sån mysig födelsedag ni ordnat <3

 3. Rebecka skriver:

  Grattis Iggy! Låter som en fin födelsedag. Och när jag ser tårtbilderna kom jag att tänka på en vlogg ni la upp på kanalen när ni hade råkat köpa såna ljus som inte gick att blåsa ut till hans födelsedag (eller minns jag fel?!). Haha, minns det som lite småkul i alla fall!

  1. Ha ha, jaaaaa! Vi blev så förvånade, det var verkligen HELT oavsiktligt! 🤪Ett bra minnne i alla fall ha ha!

 4. Maria skriver:

  Hurra för Iggy idag! 🎉 Vad är märket på cykeln? Superbra tips ju till vår tjej som blir 6 i april. 😀

 5. Jenny skriver:

  Grattis fina Iggy! Shit vad sjukt, då har jag följt dig i sex år!! 😮 När du var med i gravid vecka för vecka 😊 Stor kram till dig Vanja och tack för all fantastisk läsning du bidragit med genom åren 😘 Jag håller tummar och tår att både du och Niklas mår lite bättre snart så att eran tillvaro blir lite lättare ❤️

  1. Anna skriver:

   Ha ha kände samma, att man varit inne och kikat här varje dag i 6 år!!! Stor eloge till dig Vanja som bjuder på bra texter, inspiration och underhållning – 6 år igenom! Grattis till Iggy!

   1. GODING!! Oj vad glad jag blir av era kommentarer! <3<3<3 Fantastiskt att ni fortfarande är med ju!

  1. Woooow, TACK för att du hängt med så länge! <3<3<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..