Upp å ner å hit å hit å dit

IMG_4304

Just precis såhär ser det ut i hänghörnan här hemma, just precis nu. Om en liten stund tänker jag lägga mig raklång i den gröna soffan, och sträckkolla Vänner. V I L A medan Tintan sover där bakom skjutdörren.

IMG_4299

För fy fan vilken jävla pisshelg det har varit. Och fy helvete vilken underbar helg det har varit. Ber om ursäkt för såväl profant språk som för dubbeltydighet, men JUST PRECIS SÅ har den här helgen varit. En copy paste på förra helgen, typ. 😬

IMG_4255

Jag hade i alla fall en förträfflig lördag. Hoppade i en gammal favvooutfit (snickarbraller och stickad tröja) och kände mig precis sådär avslappnat myyyyzig som kläderna antyder. Mamma (som var i stan) rattade kidsen och jag roade mig med såväl second hand-shopping som kompisfika.

På söndagen vaknade vi upp till en 3/4 sjuk familj. Niklas och Tintan var förkylda, och jag mådde allt annat än bra jag med. Inte förkyld dock. Fick panik av två anledningar:

 1. Jaha, är jag också paj nu? Är det utmattningen som börjat ta riktigt vidriga fysiska former för att få mig att stanna upp ännu mer?
 2. Iggys kalas. Det måste ställas in (skulle varit i söndags, ett kalas för familjen).

Kände mig som världens sämsta mänska på så många sätt, och bara grät och grät. Orkar inte gå in på alla jobbiga tankar jag tänkte, men de var…många. Och så tyckte jag så innerligt synd om Iggy, som sett fram emot sitt kalas. Grät, grät och grät ännu lite mer.

IMG_4276

Men som tur var kunde mamma se mer nyktert på situationen än jag, och efter lite rattning blev det istället så att Iggy fick spendera dagen med sin kusin Ruben. Hemma hos Mackarnrackarn och Oliven blev det spontankalasfika och presentutdelning. Iggy var TOKNÖJD med dagen (kalaset skjuter vi på en smula), och när han kom hem…

IMG_4083

…gjorde han och mormor ett glasståg!

IMG_4087

Mamma brukade göra såna här till min lillebror på hans födelsedag (jag skulle alltid ha kladdkaka med rosa marsipanrosor 🤪). Perfekt ju, eftersom man kan fylla vagnarna med det kiddot gillar bäst. Iggy valde chokladpengar (non stop) och lakrits.

IMG_4089

Hela tåget, fotat av mamsen, komplett med hennes signaturfinger uppe i högra hörnet. 😍😂

IMG_4091

Nöjda ungar, mumsandes glasståg! Iggys kommentar var att det var ”Den bästa dagen i mitt liv”. Så det blev inte kattskit av den, trots att det verkligen kändes så på morgonen. ❤️

pablo

Hittade det här citatet av L.R. Knost och det bet sig fast hos mig. Denna berg- och dalbana vi befinner oss i just nu alltså. Som en väl alltid befinner sig i antar jag, bara det att svängningarna just nu går så snabbt. Upp, ner, hit å dit. Jag hinner liksom inte med.

Mår mycket bättre i dag och hoppas att det jag kände i går var sjukdom, och inte en manifestation av utmattning. Men vet såklart inte. Det enda jag vet är att jag måste ta det lugnt. Och lyssna inåt. Vilket är precis vad jag ska göra nu – moooot den gröna soffan! 🏃🏼‍♀️💚

 1. Fia skriver:

  Lyssna på Ajahn Brahm på Youtube. Jag tror att många av de tankar vi har om hur livet ska fungera är problemet som leder till utmattningssyndrom. Vi får inte energi av att vila på soffan så länge vi samtidigt tänker att det är något fel på oss, samtidigt som vi får dåligt samvete för att vi gör det. Om man är beredd att ändra sin livssyn lite grann så tror jag man kan vända en situation från att verka hopplös till helt ok fort. Stor kram

 2. Jag vet exakt hur du känner dig. Har varit i samma situation.
  Min räddning var att jag tog en snabb promenad varje dag, helst 30min med puls. Trappade upp sen med löpning när man hade fått mer ork tillbaka.

 3. Sofi skriver:

  Vajna!
  Du är bäst!
  Ser så mycket folk som i välmening skriver de inte vill ge råd men så ger de råd ändå. Det är konstigt tycker jag.
  Jag ger inget råd alls.
  Du är bäst på att kunna DIG bäst. You do You och det finns ingen som vet vad som är bäst för dig förutom du själv. Gör PRECIS vad du vill och tror är bäst för dig -även fast en tvivlar på vad en håller på med ibland och massa personer, virtuella såväl som fysiska, säger och tänker och tycker – det kan en inte ta bort. Det är ett faktum, du har levt med dig själv närmast dig själv av alla, längst. Du vet bäst. Gör som du vill.
  En kan bara le och tacka och köra sitt eget rejs ändå när andra ska tycka.
  Utifrån verkar det som ni gör alla rätt och kämpar suuuperhårt.

  Varma kramar, efter regn kommer definitivt solsken, det kan ingen ta ifrån oss! /S

 4. Jag fick ett så gott råd senast jag var nere och svängde på botten. Efter att ha varit svårt utbränd och djupt deprimerad innan barn så kom plötsligt flera år och två barn senare en ordentlig dipp. Jag sökte genast vård och en samtalsterapeut jag gick via i processen sa åt mig att våga släppa allt. Sist och slutligen finns det väldigt få måsten. Hon uppmanade mig att försöka orka betala räkningarna men annars dra ner alla krav. Brnen behöver inte nyttig mat varje dag, huvudsaken att de får äta något alls, de klara sig på onyttig mat eller fast mackor och särskilt om de är på förskola också. Man behöver inte städa om man inte orkar, och man kan dra ner ordentligt på tvättandet. Det blev en lång väldigt spartansk och skitig tid för oss men det var tack vare de råden vi kom oss igenom. Sen märkte man vartefter när orkesbitarna började falla på plats. Plötsligt orkade man köpa hem nyttig mat kanske en gång i veckan, plötsligt orkade man tvätta lite oftare, kanske städa nån gång osv. Och barnen, ja så länge man kramar dem och säger att man älskar dem så klarar de det mesta. Det är ju i slutändan bara kärlek de behöver (och mat, om än onyttig). Fyraåringen lärde sig flytande engelska av all skärmtid och minstingen bara hängde med och var nöjd av att bara vara med. Och sen plötsligt en dag är man där, i ljuset på andra sidan och orkar med normal vardag igen ❤️

 5. Linnea skriver:

  Hoppas att du hittar en balans som funkar just nu! Om du har tid och lust vore det jättekul att få se om du hittade några fynd på second hand 😇💕

  1. Å goding, hittade världens finaste hängselklänning, ska visa såklart! Visade den på stories men kommer inlägg här med. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..