Om jag försvinner en stund – tre rackarns bra tips!

Innehåller reklam för Svanfeldts Coffee

vanja wikström lägenhet inbyggd bokhylla inspiration

I kväll byter Bonnier driftleverantör av sitt bloggverktyg, så jag vill varna för att det eventuellt kan bli lite strul härinne. Eller så blir det inte det, får hoppas. 🙏🏻 Jag har i alla fall fått strikta order om att inte blogga efter kl 21 i kväll, och att inte lägga upp några nya inlägg förrän driften är säkrad.

Tänkte därför att jag skulle bjussa på ett inlägg med lite tips på sånt ni kan roa er med medan jag (eventuellt) är borta en stund. Jag har ett läsbart tips, ett sebart (är det ens ett ord? 🧐) tips och ett drickbart tips. Nu kör vi! 🎉

IMG_4323

SE: ”Miss Americana” (finns på Netflix) – en dokumentär om artisten Taylor Swift. Det är mycket lite en klassisk popstjärnedokumentär, och mycket mer en berättelse om de patriarkala ramar en ung, kvinnlig artist och musiker tvingas förhålla sig till – och om hur hon spränger dessa allteftersom åren går och hon upptäcker sin egen makt.

Att Taylor Swift (som började som Americas little country sweetheart) numera är en av de starkaste politiska rösterna vad gäller jämlikhet och feminism i USA är bara SÅ SATANS inspirerande, särskilt när en via den här dokumentärfilmen förstår vad hon behövt gå igenom för att ens tillåtas ha sin egen röst. 💥

IMG_4325

LÄS: ”The Trauma Floor – The secret lives of Facebook moderators in America”. Naivt nog hade jag fått för mig (eller kanske hoppats) att det massiva innehållsflöde som Facebooks 2,3 MILJARDER månatliga användare producerar varje dag screenades av algoritmer. Så är det förstås inte. Istället sitter tiotusentals människor runtom i världen och har som (lågavlönat) arbete att titta på mänsklighetens allra ondaste innersta, för att ta bort de inlägg som strider mot Facebooks regler. Alltifrån svordomar och bröstvårtor – till pedofili och videor på regelrätta mord.

”The panic attacks started after Chloe watched a man die.” Så inleds denna artikel som beskriver Facebookmoderatorers arbetsuppgifter och -miljö. En obehaglig inblick i en skruvad baksida av den sociala medievärld vi lever i. Tack Sandra för tipset.

IMG_4316

DRICK: Mitt vansinnesgoda Vanjakaffe med smak av hasselnöt (obs inga nötter i, funkar topp även för nötallergiker), kakao och brunt socker. ☕️ Kaffet är ju ett projekt jag gör tillsammans med David & Ditte Svanfeldt till förmån för Hjärnfonden (som bidrar till forskning om alltifrån ätstörningar och ångest, till alzheimers och CP-skador).

Köper ni ett kilo Vanjakaffe går tio kronor direkt till Hjärnfonden, nu kan ni även haffa tre kilo kaffe och få ovan superfina (och supersmarta) kaffemått/påsförslutare på köpet. Då går 35 kr direkt till Hjärnfonden. Påsförslutaren finns även i silver.

IMG_3312

Tintan i sin snuttehatt. ❣️ Hoppas ni gillar tipsen ovan, nu ska jag återvända till min lilla sjukling här hemma som precis vaknat. Hon mår dock myyyycket bättre i dag. 🙌🏻 Hoppas att allt går smidigt med det här driftbytet på bloggen. Vi ses på andra sidan! 👋🏻

 1. Anna skriver:

  Hittade dig av en slump! Kommer absolut att fortsätta följa dig. Älskar hur du beskriver sanningen kring småbarnslivet. Ren ärlighet. Tack.❤

 2. LH skriver:

  You got me! Har beställt kaffet, låter supergott.

 3. Sara skriver:

  Åh tack för infon om nötterna 👏👏 nu ska jag också (äntligen) beställa ditt kaffe som jag varit så sugen på men inte vågat beställa då jag är nötallergiker. Kram Sara (trebarnsmamma som är i stort behov av kaffe då minstingen på tio månader sover dåligt och tycker att det är morgon kl 5 🤪)

 4. Lollo skriver:

  Hur hittar jag ditt gamla inlägg om hur ni tänkte kring att skaffa barn 2. Är där nu i tankarna? Hur ska man tänka? Vill ju inte bli just
  Utmattad… Hjärtat vill såå gärna men såååå enkelt med ETT…

  1. GK skriver:

   Man blir inte utmattad av sina barn, astrött o lite knäpp ja men man går inte in i utmattning o depression. Det är alla orimliga krav i arbetslivet, i det sociala och att vi har helt orimliga förväntningar på hur ett familjeliv ska vara/fungera. Och det här att man ska vara den bästa morsan/farsan ever och barnkalas som ska vara de bästa det är ju helt galet. En trött och smågrinig morsa/farsa som tillgodoser barnets behov av kärlek, mat o husrum är fullt tillräckligt. Så om ni kan så skaffa en liten unge till!

  1. Louise skriver:

   Håller helt med GK. Det är kraven som vi uppfattar från samhället som vi sedan speglar på oss själva som är grunden för utmattning. Fokusera på vad som är rimligt i ditt och din familjs liv när det kommer till tid, pengar osv.. utgå från det och tro inte på att alla andra har det/är så perfekta.
   Lycka till med barn nr 2.

  1. Fino! Här hittar du mina inlägg kring det: https://blogg.mama.nu/vanja/category/ett-syskon-till-iggy/ Och jag håller med de andra som redan svarat, det är liksom summan av kardemumman som gör att livet blir För Mycket. Skala bort och fokusera på det viktiga, så kommer det gå fint. <3 ta bort saker under småbarnsåren, så kan du lägga till dem sen när kiddot blivit lite äldre. Tycker faktiskt att det på många sätt är enklare med två (de roar varandra osv), däremot är dessa första 2 år (ffa, tycker jag) sjukt jobbiga - framförallt om en som jag inte har en partner som kan vara så aktiv. Men tiden går, ungarna blir äldre och livet blir lättare igen. det VET jag. <3 Och SÅ värt och SÅ fint med ett syskon. Dock måste man ju inte göra som "alla andra" och försöka med tvåan så snabbt inpå ettan (om man har tid vill säga, inte är så gammal och inte haft svårt att bli gravid). Vi väntade ju 4,5 år med Tintan, vi hade INTE orkat med ett syskon tidigare än så. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..