En fin helg och lite goda nyheter

IMG_4123

Vilken helg! 😅 Fullproppad med grejer, och SÅ MYSIG! Efter gemensam utefrulle på Kaferang på lördagen rattade mamma kidsen (hitta Tintan! 👆🏻😂) resten av dagen. De åkte amfibiebåtbuss – en sightseeingbuss som åker ner i vattnet och sen slinker omkring och guidar passagerarna genom Stockholm.

IMG_4116

Vad kallar man detta? En nästan-selfie? 🤪 Nästan alla kom nästan med. 😂 Sen gick de på Donken, och när de kom hem tog min pappas fru Pia över barnvaktandet hemma hos oss, medan jag…

IMG_4863

…var på lokal med min pappa och mina syskon. I 75-årspresent av oss fick pappa middag och teater med sina kids. Och i lördags gick det hela av stapeln. Ovan, min syster Stina och pappa. 💞

IMG_4871

Ovan, jag och min bror Markus. Skönheten går i familjen som synes. 👹

IMG_4878

Vi åt en superhärlig middag. Jag valde toast Skagen till förrätt och musslor till varmrätt. Finns det musslor väljer jag aaaalltid musslor. Så, så gott. 😋

3BF3BE06-11B3-4EFC-8062-090E026B7A19

Efter middagen bar det av till Dansens Hus, som uppenbarligen har en av de vackraste toaletterna i stan. 👆🏻😍 HAR NI SETT SÅ FINT?! 😭💘

IMG_4884

Men vi gick inte bara på toa där, vi såg också en pjäs: ”Spelman på taket”. En klassisk musikal, som jag nog skulle säga är roligare att ha sett, än att faktiskt se. Om ni är med på vad jag menar? 🙊

Det var inget fel på pjäsen, och alla skådisinsatser var toppen. Men kändes bara väldigt gammeldags. Jag är mer för att överraskas. Har svårt att dras in och engagera mig när det blir för klassiskt teatraliskt liksom, och sen är ju språket och manéren sisådär dryga hundra år gamla så det är inte så relaterbart. Roligt ändå att se klassiker tycker jag, och musiken är ju fantastisk. Kletzmer at it´s best. 👌🏻

Efter pjäsen gick vi och tog ett glas, och pratade och skrattade i flera timmar. Vi hade SÅ KUL. Trodde jag skulle vara hemma runt 21.30 men kom inte hem förrän midnatt. Så sällan jag hänger med enbart mina syskon och min pappa, det var så otroligt mysigt. Pratade massa minnen, om alla roliga resor vi gjort. Pappa tog bland annat med oss på en båtresa till Riga när det fortfarande var gamla Ryssland, och man behövde muta kustbevakningen med limpor med cigaretter för att få släppas in i hamnen. ❣️

IMG_6140C3F269B7-1

På söndagen firade vi att Iggy fyllt sex år. Vi hade familjekalas (kör barnkalas med hans kompisar längre fram), och Iggy gjorde glasståg med mormor. Fem vagnar skulle han ha, med olika gottetoppings.

I övrigt gjorde jag det enkelt för mig, Niklas köpte en maaaaassa muffins och lite bär, och sen kokade jag en stor kanna kaffe. Underskattar alltid hur många vi är, men min ena brors familj var sjuka – och eftersom Iggy firade med Oliven och Ruben förrförra veckan kom inte de i går – så vi var ”bara” 17 pers. 😅 Sjukt mysigt var det i alla fall, och Iggy var så glad. Känns SÅ bra att vi fick ha det här kalaset, var ju så PISSIGT för två veckor sen när jag fick ställa in i sista stund.

Iggy var så hiiimla stolt över sitt rum också (nääästan klart nu, ni ska få sneak peek i morgon 👀), så fint att se. 😊

IMG_4937

I morse åt jag och mamma en gemensam frulle efter att hon hjälpt mig att lämna kidsen på föris. Sen åkte hon hem. Efter att ha gjort (ännu) en enorm insats. ❣️ Och jag – som var livrädd att jag skulle må piss efter en sån här full helg – mår bra i dag. BRA! Noll grötkänsla i huvudet, och noll stresskänningar. Känns fantastiskt. Tänker att det är ett bevis på att mina ansträngningar om att göra mindre och vila mer faktiskt fungerar. 🙏🏻

IMG_4724

Den här bilden får ni som en bonus. Vi tog den som en familjeselfie när vi skulle gratta pappas fru Pia på födelsedagen förra veckan. SÅ sällan som vi alla fyra hamnar på samma bild. 😂

Lägger upp den som avslutning på denna helgredogörelse, och så vill jag lite snabbt också säga att Niklas i dag var på sitt introduktionsmöte för den stressrehabsbehandling han nu är inskriven på. Det var rätt nojigt, för förra gången han gjorde detta (dock på en annan klinik) var det så uttömmande att han var helt förstörd i en dryg vecka efteråt. Psykiskt otroligt påfrestande. Och sen kom de ju fram till att han var för dålig för att kunna behandlas. Och fick sen ingen mer hjälp (eftersom man måste vara inskriven för att få tillgång till deras verktyg). Så det blev liksom ett trist moment 22 – för dålig för att behandlas, men utan hjälp – hur ska han bli bättre?

Men alldeles nyss fick jag i alla fall ett sms från Niklas om att detta första möte på denna nya klinik gått BRA. 😭🙏🏻 Ska gå hem nu, så får höra mer strax. Så tacksam för detta. Bra helg, och en måndag med goda nyheter alltså. HURRA! ❣️

 1. Nina skriver:

  Undrar om det är okej att fråga… är du eller N ljuskänslig? Min man är utmattad och är väldigt ljuskänslig. Ljud som tillhör vardagen, slamrande med glas, stojande barn, öppnande och stängande med skåpsluckor… Han är såklart ledsen över detta och kan inte rå för det, men det är ju såå jobbigt både för honom, mig och våra barn. Nått du känner igen eller har tips på?

  1. Antar att du menar ljuDkänslig, inte ljuskänslig? <3 Både jag och Niklas är väldigt ljudkänsliga sen en tid tillbaka. Jag har ALLTID öronproppar i öronen, så fort jag går ut alt när barnen kommer hem. Har svårt för alltifrån hissdörren i trappen när den stängs, till högre ljud som kidsen orsakar. Niklas ör likadan. Det är extremnt vanligt att bli ljudkänslig när man är utmattad/stressad/trött. Ett av kroppens fiffiga sätt att säga till en att vara i miljöer där det är lugnare. Inte så lätt när man är mitt i småbarnslivet, Mitt tips är att köpa bra öronproppar (vi kör på dessa, de är bra: https://oronpropp.se/ohropax-soft-5.html ) och ha dem i i alla situationer när det kan uppstå obehagliga ljud. Jag bär dem som sagt alltid. Tar bara ut dem när jag är ensam hemma. Mitt enklaste sätt att slippa obehag som annars uppstår konstant, när man lever småbarnsliv (och även allt annat – någon smäller med nåt i matbutiken, en bil tutar, brandbilen åker förbi etc etc). Kör på öronproppar!

   1. Nina skriver:

    Tack för svar! Ja precis, LJUD-känslig. Verkligen inte lätt med småbarn… Öronproppar och välja så lugna miljöer det går, är ju grejen. Och när min man sover bättre (inte helt lätt det heller) och gör avslappning, så ”tål” han ljud bättre. Men tack för tips att ha öronproppar oftare.
    Med hopp om att det blir bättre ju bättre han, och ni, börjar må.
    Kram Nina

 2. Åh vad jag blir glad för både din o Niklas skull!!!❤️ Hoppas rehaben ska funka lika bra för Niklas som den gjort för mig! Har min rehabklinik att tacka för väääldigt mycket! Massa kramar

  1. Ja, blir så hoppfull av att det gav dig så mycket. <3<3<3

 3. Johanna skriver:

  Jag tror inte att jag någonsin kommenterat en blogg men jag måste bara skriva att jag blev tårögd och så så glad när du skriver att du lyckats klara en fullspäckad helg utan stresskänningar efteråt ☀️🙏⭐

  Jag är själv på bättringsvägen efter utmattning (som startade efter att jag tagit på mig för mycket när min man höll på att bli utmattad).

  Minns känslan för nån månad sedan när jag kunde ta ”vanliga hundrundan” utan att det sprakade och ryckte i kroppen efteråt 🙌❤️

  Heja heja till er!

  1. Å, vad fint att du blir glad för min/vår skull..! <3<3<3 Mår fortfarande bra även i dag, så jag tror verkligen att det jag gör har effekt. 🙌🏻 UNDERBART att höra att även du är på bättringsvägen. Verkar vara nästan mer regel än undantag detta att även partnern till den som blir utmattad går in i väggen. ☹️ Kram!

 4. Anna skriver:

  Allt kommer bli bra Vanja! Är så glad för din skull. När man är nere i träsket och känner förtvivlan, hopplöshet och rädsla så tror man knappt att det någonsin kommer att bli bra igen – men det koooooooommer det och då är det så jävla jävla jävla fantastiskt. Du har en hel hejartrupp här inne på lilla bloggisen! You’ve got this 💛

  1. ALLTSÅÅÅÅ 😭🙏🏻💘 Så fint skrivet, TACK! <3

 5. Nina skriver:

  Så underbart att läsa, att första mötet kändes bra för N. Och härligt att du mår bättre, trots en fullt upp-helg. Gött!!! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..