Fulvinklarna i vindslyan som ni aldrig får se…

IMG_5440

Sen rensningen i helgen har jag fått full fart och är SÅ SABLA PEPPPPP på att få i ordning det sista här i lyan. 💥 Upptäcker då och då ytterligare några grejer som vi beslutat att inte behålla, och puttar upp dem på stories allteftersom för att se om någon där är pepp. Som den här mattan som jag la upp nyss, som nu kommer flytta hem till en följare. 👆🏻 KUL! 😍 Och så SKÖNT att vi (snaaart) bara har de grejerna här i lyan som vi FAKTISKT SKA HA. 🤪

IMG_5443

Zandra och Henke är nu bokade till nästa torsdag. Då kommer de hem till oss ett par timmar och fluffar loss. Vissa delar tycker jag att vi fått till rätt bra redan på egen hand, men tavlor till exempel är SÅ SVÅRT. I förra lyan var vi bortskämda med högt i tak och många stora väggar. Här är det precis tvärtom – lågt i tak (dessutom snedtak) och nästan inga hela väggar alls.

IMG_5442

Elementskydden ska byggas nästa vecka, då bygger vi även ut fönsterbrädorna så att de blir djupare. Nu är de så smala att det knappt går att ställa en blomkruka på dem. Elementskydden ska se ut precis som det platsbyggda skåpet till höger i bild: vita ramar med rottingväv i mitten. I sovrummen målas ramarna in i samma färg som väggarna.

IMG_5441

Den här vyn får ni inte se så ofta. Det beror på att den är så kaosig. 🤪 Fönsternischerna är enbart förvaringsplatser; fulla med växter som vi inte vet var vi ska placera och allmänt junk.

Köket tycker jag är svårt att inreda också, så att allt stämmer med färger och känsla. Har satt ihop en lista till Henke och Zandra med grejer som jag önskar att de ska ta med sig från sin fina inredningsbutik (som förslag alltså, vi behåller såklart bara det vi tycker känns rätt). Den ser ut såhär:

 • Snygg hushållspappersrulle
 • Burk att ha framme i köket att förvara vällingpulver i
 • Burk att ha framme i köket att förvara bryggkaffe i
 • Burk el liknande att ha framme i köket att förvara nespressokapslar i
 • Liten sockerskål som kan stå framme i köket
 • Fruktfat att ha på baren i köket
 • Vas el ngt annat att ha växt/blommor i på baren i köket (ser så naken ut nu)
 • Ev anordning för knivar/knivblock
 • Kökshandduk
 • Något att ställa oljor etc på i köket bredvid spisen, alt ngt att ställa dem i.
 • Ev bokstöd till vägghyllorna bakom matbordet

 

Jag tycker det är mycket svårare än man tror att få till den där fina, sammanhängande känslan när det gäller en massa småpryttlar som burkar osv. Särskilt när man som vi har ett färgat kök – som dessutom är öppet och även ska funka med matplats OCH vardagsrum. Fick nyss detta som svar från Henke på ovan lista: ”Det löser vi! <3”, och det känns SÅ SKÖNT. Och så spännande – vad ska de plocka med sig? 🙊 ÄLSKARRRR ju deras butik (det var ju när jag gick in i den första gången och BLEV KÄR I ALLT som jag frågade den som stod bakom disken om de kunde tänka sig att hjälpa till med ett inredningsjobb). 😍

IMG_5375
Den här platsen i köket är också trixig tycker jag. Hur ska man få den mysig? Har också upptäckt att väldigt mycket av det fluff vi hade med oss inte riktigt funkar här. I en sekelskifteslägenhet med stuckatur och kakelugnar har vi (upptäcker jag) samlat på oss rätt mycket snirkliga grejer. Det känns inte alls rätt här. I vindslyan passar rakare former och en mer modern stil. Det gör det också lite svårare med hela fluffsituationen.
IMG_5444
Nu visar jag er verkligen alla fulvinklar. 👹 Hyllorna som vi satt upp på väggen är också en utmaning tycker jag. Just nu är de bara avställningsyta för allt möjligt krafs (jag har inte engagerat mig i att ens försöka snygga till det). Här vill vi ha en härlig blandning av böcker och saker vi tycker om.
IMG_5445
Zandra och Henke har bett oss att ställa fram allt fluff vi har tills dess att de kommer, så blir det som en buffé som de kan plocka ifrån. Och sen kompletterar de med grejer som de tycker passar, så får vi se vad vi vill ska stanna kvar när de är klara. Ska bli SÅ KUL! 😍
IMG_5451
Ytterligare en grej vi bett om hjälp med, är att välja tavlor till vår korridor. Här tänker vi oss tre eller fyra stycken på rad, lite som ett galleri. Vi vet nääästan vilka tavlor vi ska ska välja, men bara nästan:
charlie malmqvist achtung prints
Niklas brorsa Charlie gör nämligen MAGISKA tavlor, som är som såna där vykort med djur på som fanns när man var liten – ni vet, som rörde sig när man vickade på dem? Låter ju helt bananas, jag vet, men de är galet fina irl! De motiv vi gillar bäst är de från Tokyo, inspirerade av datorspel från 80-talet. (Obs att dessa bilder verrrrkligen inte gör dem rättvisa, tog bara snabba mobilbilder för att plåta av dem till Henke å Zandra.)
Till hallen vill vi välja tre eller fyra, men Charlie har gjort så många fina att det är svårt. Så där får Henke å Zandra hjälpa oss, är planen. SÅ PEPP på detta! 🎉
 1. Mo skriver:

  Åh! I fönstret i köket såg jag framför mig att du har vinglashängare i guld eller svart (typ 3 pinnar man hänger vinglas upp o med) 🙂

  1. Mmmm, bra tänkt! det ska vi absolut kika vidare på! 🙌🏻

 2. Jenny skriver:

  Men hur fin är inte bänken/klädhängaren i hallen 💖 Är det något som går att köpa någonstans tro? 😊

   1. Jenny skriver:

    Tack fina 🙏

 3. Aggie skriver:

  Finns tavlorna att köpa någonstans? Så rackarns fina och så ni! Man skulle ju fastna i hallen och bara förundras över tavlorna! Så coola!!!

  1. Kuuul att du gillar! de är GALET coola när man ser dem irl! Charlie (Niklas brorsa) håller på och rattar med en webbshop, så inom någon vecka kommer de kunna gå att haffas där. Jag hojtar i bloggen när den är uppe! 🙂

   1. Aggie skriver:

    Åh, va spännande! Jag, det måste du verkligen påminna om! Älskar dem!!’

 4. Sandra skriver:

  Hej! Så fantastiskt fint! Skulle du vilja dela med dig av mått/material på baren i köket? Står snart inför en flytt och något liknande skulle passa perfekt!

  1. Å vad kul att höra att du gillar baren, vi älskarrrr den! <3 Vi ritade den tillsammans med IKEA´s personal på deras köksavdelning (man kan boka tid och få hjälp med att rita upp sitt kök på IKEA, sjukt bra). Så både bänkskivan och det gröna är från IKEA. Minns inte vad bänkskivan heter, men den är i valnöt, borde vara lätt att hitta på deras sajt. Det gröna är köksserien KALLARP, grön högblank. Man måttbeställer bänkskivan, våra mått är: 145 lång, 90 bred (inklusive 25 cm överhäng så att benen får plats under bänkskivan när man sitter) och 93 hög. Älskar vår bar, den gör SÅ mycket för både kök och vrum!

 5. Malin skriver:

  Ser inget stök alls, ni har ju superfint!!

  Var kommer bänken i hallen igår ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..