En fånig kamp, måhända

IMG_6059

I torsdags var ju Zandra och Henke från Esteriör här och stylade loss i lyan, samt hjälpte oss med förslag på tavelplaceringar. Vi är SÅ SABLA NÖJDA. Satan i gatan vad de är grymma alltså! Och sjukt skönt att slippa allt huvudbry. 🙌🏻

Ni ska få se en maaaassa bilder såklart, men först kommer en liten teaser. Efter att de varit här fick nämligen jag och Niklas upp ett helt gäng med tavlor, tänkte visa er i alla fall två.

vanja wikström läghenhet fåtölj

Ovanför Sri Lanka-fåtöljen hamnade min absoluta favorittavla: ett svartvitt fotografi taget på ett hotellrum i USA, av en kompis till Pär (mammas man). På bilden skymtas även ett elementskydd, de är nu kompletta – förutom rottingväven. 🤪

vanja wikström lägenhet fåtölj

Blev så fint!

vanja wikström rottingsoffa

Ovanför vår loppade rottingsoffa hade Henke å Zandra egentligen föreslagit en annan tavla, men jag å Niklas var eniga om att den här (gjord av Niklas kompis Filippa) kändes bättre.

För det är också en sak som är så himla bra med att någon annan går in och grejar i ens hem – det gör det faktiskt lättare att se vad man själv gillar bäst. Mycket enklare (tycker jag) att ta ställning till ett konkret förslag, då har man ju liksom nåt att utgå ifrån. 👌🏻 Både jag och Niklas ÄLSKADE dock korgen som Henke och Zandra ställt dit (för att förvara leksaker i). 🍍

vanja wikström rottingsoffa 2

När vi fått upp tavlan kämpade jag en del med vad det skulle vara för kuddar i den. (Ni som får spunk av att jag ”kämpar” med kuddval i dessa Coronatider får scrolla förbi detta inlägg, för just nu är dessa typer av problem ungefär det jag orkar med. 🙊) Tycker den kanske är allra vackrast utan, men det blir mysigare och mer ombonat med. Ovan kombo kändes…helt okej. Men inte hundra.

vanja wikström rottingsoffa 3

Jaaaa? Eller nä? Eller…? Njaaaa? NÄ!

IMG_6119

Tack men nej tack.

vanja wikström rottingsoffa 4

Landade till slut (jag SKÄMTAR INTE när jag säger att jag testade nio ytterligare kuddvarianter 🙈) i detta. 👆🏻 Vad tycker ni, valde jag rätt? Eller ska soffan få vara naken? Gillar dock inte när möbler mer är till för att tittas på än att faktiskt ha det gött i. Och att sitta i den här soffan utan ryggkudde är.inte.skönt.

IMG_6061

I går rensade jag bland alla fluffgrejer och kuddar som blev över efter att lyan fiffades (hade ju ställt fram ALLT vi hade så att Zandra och Henke kunde använda det de ville), och tänker att jag kör en loppis när vädret tillåter. Det är för mycket grejer för att jag ska hålla på och lägga ut på stories eller i bloggen, så när det är fritt fram för folksamlingar längre fram (och varmare väder) så ställer jag mig på gatan här där vi bor, så kan ni som vill komma och haffa vaser, plädar, kuddar å en massa annat. Blir kul! 😍

Alldeles nyss bar vi ner det sista av alla grejer vi inte ska ha här hemma till källaren, och nu när jag blickar ut över stora rummet så är det bara SÅ SATANS FINT! 😭🙏🏻 Inga flyttlådor eller verktyg i sikte. Inget bråte staplat. Inget kaos. Bara…fint. Och det gör mig lugn i själen och lycklig i hela kroppen. Är så enormt tacksam för att vi orkade göra om den här lägenheten, för den har verkligen blivit vårt drömboende. 💘

 1. Annika skriver:

  Och jag tyckte bäst om leopard och den orangea kudden😃

 2. Julia skriver:

  Jag tycker precis som några andra påpekat att det är skönt att kunna läsa om lite roligare saker än bara Coronaviruset! Tror det är viktigt att förmedla att vardagen och livet inte kan stanna upp helt, även fastän det känns så just nu. Själv beställde jag lite fina förvaringslådor till barnens rum idag – nåt roligt måste man få ägna sig åt om man ska hålla sig hemma!

  Bra att du tryckte på att vi faktiskt kan hjälpa småföretagare såsom restauranger och caféer genom att köpa hem mat!

 3. Linnea skriver:

  Tycker också det är skönt med lite ytligheter 🙂 Är hemma med mina två småförkylda barn och behöver lite lättsamt att läsa 🙂

 4. karin skriver:

  Ser fram emot att få se resten sen också! Jag tycker det är skönt att läsa om annat än denna virus-panik. Allt kan ju inte handla om det hela tiden. Vi måste ju leva också..

 5. Julia skriver:

  Tycker du valde rätt! Ett annat förslag är att ha en tjockare filt hängandes över ryggen, eller ännu ett fårskinn, tar inte lika myckets som kuddar men är mjukt för ryggen. Det hade nog varit mitt eget val!

  Ps: TACK för att du skrev om kuddar. Jag behövde verkligen vila hjärnan från Corona en liten stund och tänka på hur det ”vanliga” livet känns. 💙

  1. BRA förslag, ska testa lite sånt! 🙂 Och tack för att jag fick agera lättsmält underhållning. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..