Avbokat min läkartid, och sneak peek på min säng!

vanja wikström

Lite digitala blommor till er (okeeeejrå, egentligen till mig 👹) som tack för att ni inte blev tokiga på mig i går (angående mitt kuddkampsinlägg). 😚 💐 Det är inte helt lätt hur en ska agera i såna här tider, när en jobbar med det jag gör. Förminskar man allvaret i situationen som världen befinner sig i, om jag (även) skriver om ”ytligheter” – eller är det kanske extra tacksamt med mer lättsmält underhållning just precis nu?

I morgon skulle jag till läkaren. Det var en efterlängtad tid, ni vet ju att jag är nojig över min egen hälsa just nu. Men jag nös i dag. Och kanske (rätt troligt 🤪) är det pga dammet här hemma, kanske är det (ännu mer troligt) en helt vanlig förkylning. Men kanske, kanske är det Corona – och då är det givetvis inte läge att gå till en vårdcentral och eventuellt smitta andra, alt en läkare som i sin tur har kontakt med utsatta.

Jag fick boka om min tid, så går om två veckor i stället. De var schyssta på vårdcentralen och lät mig slippa straffavgiften (eftersom jag avbokade senare än 24 timmar innan mitt besök). Tydligen gäller detta alla med förkylningssymptom nu, vilket ju är bra.

IMG_5128

 

Jag är inte det minsta rädd för viruset för egen del, men jag hajar allvaret för de som är i riskgrupper. När svinis härjade för tio år sen var vi en hårsmån från att mista min pappas fru. Hon var en av dem som spenderade ett gäng dygn medvetslös på intensiven. I respirator. Läkarna hade samtalet med min pappa, men mirakulöst nog vände det strax efter och hon klarade sig. Men det var SÅ nära. Vidrigt.

I går läste jag ett inlägg som Ditte delade, skrivet av en mamma som nyligen förlorat sitt utsatta barn (som jag antar var kroniskt sjukt och behövde mycket vård hemma) – till en förkylning. Jag grät och grät. Det som är en lindrig förkylning för mig – KAN innebära att någon annan får begrava sitt barn. 💔 Så även om jag såklart inte tycker om att behöva avboka min läkartid, så är insatsen för stor. Mina nojor får vänta.

På bra nyheter-fronten kan jag ändå meddela att jag var hos gynkan i fredags – och där såg allt tippetopp ut. 🙏🏻 Har en så bra gynekolog, när man ligger i undersökningsstolen tittar man på en fin illustration av Sara Danius som hon satt upp i taket. Bara det. 👌🏻

vanja wikström kök köksinspo grönt kök kallarp högblank ike

Är alltid tacksam för mitt flexibla jobb som låter mig arbeta varifrån jag vill, men extra tacksam just nu såklart. Dubbelt tacksam då vårt hem nu äntligen ÄR det drömhem vi kämpat med så länge. Att få blicka ut över ett kök som får det att spritta av lycka i hela kroppen BETYDER NÅT.  💘

Tänker också mycket på världsekonomin, alla jobb som riskeras och alla företag som står på konkursens rand. Tacksam för regeringens krispaket, och tänker att vi alla bör göra det vi kan för att stötta både små- och storföretagare som riskerar sina och andras arbeten – och därmed SÅ många människors inkomst och livskvalitet. Att alla isolerar sig blir inte bra, det heller. Och det finns ju gyllene medelvägar – beställ hem take away från favvorestaurangen (många som inte brukar erbjuda det gör det nu pga NOLL gäster) om ni vill att den ska överleva men (förståeligt nog) inte vill gå ut och äta. Tanken på att hela branscher kan slås ut de kommande veckorna är fasansfull.

vanja wikström säng rottingsäng sovrumsinspo snygg säng

Men, nu byter vi riktning. Avslutar detta djupliga inlägg med nåt som i alla fall gjorde mig väldigt glad, mitt i allt detta: MIN SÄNG HAR ÄNTLIGEN KOMMIT! 🙌🏻🎉 Ovan får ni en sneak peek, tycker att sänggaveln är ett KONSTVERK! 😍 Tog en massa bilder i dag, som självklart dyker upp i en blogg nära er inom kort. 😉 Så härligt att få sova i den i natt! 💞

 1. Malin skriver:

  Jag tycker att det är så härligt att få en paus från alla nyheter och corona överallt… Jag förstår allvaret absolut men jag vill få en paus om något ytligt, nått med inredning eller ja bara nånting annat. Så fortsätt precis så som du är Vanja ❤️ tack 🥰
  Härligt att din säng äntligen kommit!!!

 2. Blev uppsagd idag från mitt drömjobb som jag hann vara på i 3 veckor. Inledde året med att bli uppsagd och nu händer det knappt 2 månader senare igen. Är så kräkfärdig på allt med corona och nu påverkar det hela min livssituation också.

  1. Coco skriver:

   Nej fy så otroligt tråkigt, beklagar!!

  1. Å, men nej. :-/ Vad ledsen jag blir för din skull. SÅ viktigt att vi alla fortsätter att stötta våra företag etc så att inte allas våra jobb går förlorade. KRAM! <3

 3. Linnea skriver:

  Jag drog efter andan när jag såg sänggaveln, och då är sängavlar jag vanligtvis inte bryt mig nämnvärt om (själv har jag ingen)

 4. Millis skriver:

  Fina, fina Vanja, du är så klok 🙂 Och det är helt rätt med lite blandning på inlägg, så här i den oro som många känner är det rätt göttigt med lite ytlighet emellanåt kan åtminstone jag känna. På mitt jobb har det gått ut att fr om imorgon så ska alla jobba hemifrån, förutom ett fåtal personer som måste vara på plats. Så idag jobbas det med utsikt mot innergården hemma. Jag har en stor vattenpöl rätt utanför mitt köksfönster som barnen älskar att springa genom, så det har jag sett flera gånger idag, sååå mysigt!
  Sängen är fantastisk, själv försöker jag febrilt komma underfund med hur jag ska få hem mina drömmars sänggavel från Danmark (som inte levererar till Sverige tyvärr). Ska till Skåne på sommarsemester, så kanske får pipa över sundet och köpa lite sänggavel på samma gång, haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..