Livet i bilder just precis nu

vanja wikström

Nu släpper vi virus- och ekonomikriser ett tag, och fokuserar på LIVET. Som ju trots allt fortgår. 💘 Jag försöker alltid hitta det stora i det lilla, och nu än mer än vanligt. De här senaste dagarna har jag varit extra tacksam för LJUSET. ✨

IMG_6823

Här i vindslyan har vi ganska små fönster, som dessutom ligger djupt in i fönsternischer. Det gör att ljusinsläppet begränsas en hel del. Under vintermånaderna har det varit M ÖR K T. Lösningen är att hitta fina lampor att ställa på fönsterbrädorna (där det nu GÅR att ställa något eftersom vi byggt ut dem 🤪 – rottingen på elementskydden saknas dock som synes fortfarande). Letar efter fina.

Hade jag ritat den här lyan hade jag såklart planerat in takfönster, då hade vi badat i ljus. Men vi får köra på lampor under årets mörka månader, och NJUTA av det magiska ljus som kommer in i lyan nu och ett gäng månader framöver. 🙏🏻

IMG_6796

Haffade dessa magiska pon pon-ranunklar (aldrig sett såna tidigare 😍) i vår blombutik, och blir glad så fort jag tittar på dem. 🌸 Tycker blommor är smått meditativa. Ni vet – när man verkligen stannar upp och TITTAR på dem. Vansinnesvackra med sjukt intrikata mönster.

IMG_6713

Mat blir jag alltid glad av, särskilt frukostar (dygnets överlägset bästa mål enligt mig 😋 – om man inte räknar godisstunder då förstås 👹). De senaste dagarna har jag varvat yoghurt med bär med ovan avocadomacka med precis LAGOM kokt ägg. Inte hårdkokt, inte löskokt. LAGOM. Nom nom.

IMG_6737

Vi gör vårt bästa för att hålla avstånd, och har därför lekt här ganska mycket. 👆🏻Känns väldigt lyxigt att ha ett grannhus med en extra rolig innergård i dessa tider.

Känns såklart tråkigt att inte träffa några mor- eller farföräldrar. Men vi hänger digitalt. FaceTimear med mormor och pratar i telefon med morfar (som inte är lika tekniskt bevandrad som mormor 🙊).

inbyggd bokhylla platsbyggd bokhylla vanja wikström

Njuter extremt mycket av vårt hem för tillfället. Är enormt tacksam över att vi hann klart med i princip all byggnation innan samhället (inklusive vår byggfirma) avstannade. 🙏🏻  Det är verkligen en fröjd att slinka runt här hemma och trivas så IN I BÄNGEN. Verkligen skördetid på boendefronten, så så glad för det. ❤️

babyloonz barnsånger spotify

Blev taggad i en story på Instagram i går där en liten goding i blöjor dansade loss till ”Fem Små Apor” 😍, och såg då att våra barnsånger nu spelats en miljon gånger på Spotify. EN MILJON! 🎉 Det känns helt magiskt. Det innebär inte särskilt mycket pengar (minns ni när Lady Gaga passerade en miljon lyssningar – och fick 1150 spänn utbetalt i ersättning av STIM? 😂), men det innebär glada familjer och att Babyloonz och Lekis TV sprider sig vilket såklart är enormt värdefullt för oss på sikt. ❣️(Här hittar ni vår barnmusik på Spotify.)

vanja wikström

Krispig vårluft, ljus och blå himmel. 🙌🏻

IMG_6412

Avslutar med tre tips:

Nr 1 – Har en inte sea salt choklad hemma, så får en kirra det själv. Lägg lite flingsalt på en mörk chokladbit och vips! …så har du smarrigaste gottet på nolltid. 😋

Nr 2 – Se ”Rovdjuret” om Harvey Weinstein på SVT Play. Och/eller ”The Morning Show” med Jennifer Aniston och Reese Witherspoon på Apple TV +. Båda på samma tema, båda så så bra.

Nr 3 – Följ kontot @influencersinthewild och skratta åt såna som mig när vi gör bort oss medan vi försöker skapa CONTENT. 👹 Älskar allt som läggs upp på det kontot, klicka här för min favorit. 🙈🤪

 1. Coco skriver:

  Glad i hågen köpte jag en jacka på 654 i förrgår. Tänkte att tillsammans klarar vi det här! Idag blev jag, 6 månader gravid, varslad. Och allt blev så tungt helt plötsligt. Fyfan ta hand om er därute <3

  1. Å men nej. Vad ledsen jag blir. 💔 Gravid dessutom. 🤬 För jävligt. Min bästis blev också av med jobbet i går, det här tillståndet suger på så många sätt. 😩 Har också börjat få mail om avbokade jobb (som var planerade nu för våren), tror inte någon av oss kommer helskinnade ur det här, på något sätt. Hoppas innerligt att regeringen tar fram ett stödpaket som hjälper oss alla att studsa tillbaka. KRAM!

   1. Coco skriver:

    Kram tillbaka! Behövde skriva av mig tror jag. Det kommer bli bra men man få bita ihop och fixa det här skakiga ett tag nu.

 2. Ullis skriver:

  Hej!

  Gympaskorna du visade på storys är slut i stl 38. Vet du om den storleken finns i butik? 😃 så snygga!!

 3. Lisa skriver:

  Har ni testat ljusterapi-lampor? Det hade min mamma hemma när jag var liten och tände upp mörka vinterdagar. Kanske ngt som kan underlätta lite mående oxå!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..