Våffelfest och min tidskapsel

IMG_6968

Våffelmiddag på våffeldagen i går. 👆🏻😋 Vad fina kommentarer på förra inlägget, T A C K. 🙏🏻💘 Så fint också när ni går in och svarar varandra. Ni som har erfarenhet av att få syskon ”sent” (alltså senare än normen som är typ två år) får gärna gå in och dela med er till Emma. Jag har svarat hur jag tänker kring detta (Iggy är ju 4,5 år äldre än Tintan), men fler får gärna fylla på. Om ni vill och kan. 😚

IMG_6971

Hursom! I går blev det våffelfest deluxe. Tänkte först äta soppa innan, men sket i det sen och körde ALL IN på våfflor. 👹 Blandade ner lite mosad banan i smeten, så kändes det liiite mer som att vi inte åt dessert till middag (egentligen bara något slags självbedrägeri men ändå 🤪). Gott som satan var det, och Iggy var väldigt noga med hur han ville att hans våfflor skulle se ut. Blev så fina! 😍

IMG_6974

Jag hade sylt och grädde på en bit, resten körde jag jordnötssmör, havssalt och bananslantar på. SÅ GOTT! 🙌🏻

IMG_6977

Nöjd Tinta med magen full av våfflor. ❣️Kom på att jag ju kan dela ett litet tips. Nåt som jag gör med tanke på förra inlägget angående att småbarnsåren tar slut, på gott och ont. Med jämna mellanrum filmar jag ungarna i vår vardag (inget som jag delar någonstans). Det kan vara alltifrån att jag ser något som bara är så ljuvligt (som när Iggy satt och berättade en saga för Tintan häromdagen, då smygfilmade jag dem 👹), som att bara filma trettio sekunder eller en minut från vår vardag. De här klippen laddar jag sen upp i en speciell mapp i familjens Dropbox, där de sparas. Förhoppningsvis för evigt.

IMG_7010

Jag har hållit på såhär sen Iggy var pyttis (därav namnet på mappen ”Snapchatklipp på Grodan” som borde ändras till att även omfatta Tintan – och Snappis slutade jag använda sen länge, men ni hajar konceptet). I mappen finns nu hundratals klipp – hundratals små glimtar från vårt liv. Jag tänker att det kommer vara väldigt fint för både mig och kidsen att kunna återse de där små stunderna längre fram i livet. Att det blir mitt sätt att kunna gå tillbaka och verkligen NJUTA av småbarnslivet – utan att behöva vara mitt uppe i det. Kunna se allt fint, utan att det ska behöva färgas av den konstanta tröttman. ❤️ Och för ungarna borde det vara en guldgruva – vem skulle inte tycka om att se roliga/mysiga/gulliga klipp från sin barndom? Eller bara kunna se någon minut från hur vår vardag såg ut?

För ett tag sen tipsade en av er mig om nåt som hen gjorde: Skickade mail till en mailadress (särskilt skapad för ändamålet) med små berättelser om fina saker familjen gjort, eller barnen sagt. Ibland med bilder bifogade, ibland bara ord. Mailadressen får barnen sen tillgång till längre fram, då de kan läsa och se fina saker som de gjort i sin barndom. Så bra idé tycker jag, och en version av det jag gör. ❤️

Säkert gör många av er liknande saker. Nåt jag dock kommit på att jag uppskattar att se (såhär i efterhand) är det verkligt vardagliga. Födelsedagar osv blir ju liksom alltid dokumenterade – men vardagen är lätt att den bara försvinner. Ni vet, när stora barnet kommer hem från föris och man pratar om vad han gjort idag. Vem som är kär i vem (mycket sånt nu 🤪), och varför han är upprörd över att den nya mössan minsann inte alls passade bra under sparkcykelhjälmen.

Eller ett klipp på den lilla, när hon har upptäckt hur högt hon faktiskt kan yla ”NEJJJJJJJ!” när det är dags att sätta på sig pyjamas och göra sig i ordning för natten. För att i nästa sekund skratta och kuta iväg så snabbt hon kan, iförd bara blöja, och hoppas att jag ska jaga ifatt henne.

Ibland går jag in i den där mappen och kikar. Blir alltid lika glad. I den där mappen är småbarnsåren precis sådär magiska som jag tror att man kommer ihåg dem när man är panchis. ❣️

 1. Paula skriver:

  Vi mumsar våfflor till middag 2 dagar i veckan typ alltid. Men utan sötsaker till. Mmm

  1. BRA GJORT! Borde vi börja med, så sjuuuukt gott ju! 😀 <3

 2. Sofia skriver:

  Så fint! Verkligen bra idéer!
  Jag ääälskar google-foto som påminner mig om saker som hände för flera år sedan och barnen är lika glada när de får se sig själva i yngre version.
  Ibland försöker jag också filma dem stunderna när barnen är arga och inte på topp, det är ju också en del av minnerna. Har en tvååring hemma som ibland går under namnet Skrik-Wera just pga sitt humör.

  Har även införskaffat en liten bok som hjälper mig skriva ner tokiga saker som barnen säger eller ord som dem själva kommit på för vissa saker. Den är kul att gå tillbaka och läsa i!

 3. Sofia skriver:

  När jag fyllde 20 så fick jag en dagbok min mamma skrivit om vårt första år tillsammans. Otroligt fint och värdefullt ❤️ Och för bara något år sen (är 34 nu) så hade pappa fått ändan ur och omvandlat alla gamla videofilmer och lagt dom på ett memorystick ❤️ Blev alldeles gråtit när jag såg mig och mina syskon, så kul att höra hur man pratade som liten? 😂 Jag brukar ”tjata” på mina kompisar som har barn att komma ihåg att filma också, inte bara ta kort. För det är så kul att ha! Jag filmar massor och försöker organisera därefter men har inte riktigt fått haj på det ännu. Och sen skriver jag dagbok, precis som min mamma gjorde. Jag har kommit upp i 3 stycken under min dotters första år och kommer fortsätta så länge jag orkar och har lust. Jag vill tro att hon kommer uppskatta det när hon blir äldre, och kanske själv blir mamma? Att dokumentera är otroligt värdefullt ❤️

  1. Wooow vad fint gjort! <3 Och ja precis - just filmandet när man hör talet, ser gester osv är SÅ FINT att få ha kvar! 😀

 4. Tanja skriver:

  Ett tillägg till att vardagsfilma är att göra små miniintervjuer med barnen vid olika tillfällen. Vad heter du? Hur gammal är du? Vilken bok tycker du är bäst? Vad är roligast att leka? osv. Jag gjorde det med mina barn (tyvärr inte tillräckligt ofta inser jag nu när jag ska tittat tillbaka på dem) och hela familjen ÄLSKAR att se och höra sig själva när barnen svarar på frågor. Det roliga är ju att rösten och talet ändrar sig, svaren blir annorlunda. Mina barn är nu 14 och 16 och tycker som sagt att det är vansinnigt kul att kika på de gamla vardagsfilmerna och intervjuerna. Jag har aldrig kommenterat här innan men gillar din blogg och det du skriver. Angående skolbarn kan jag säga att när första barnet började skolan sa min mamma ”Det är nu tiden kommer börja gå jättesnabbt” och jag tänkte väl typ ”Vi kan väl se” men stora killen började i förskoleklass och sen blinkade jag och nu i vår slutar han nian och vi är mitt uppe i gymnasieval osv. Galet! Försöker njuta av varje minut jag får tillsammans med mina barn. Tack igen för en fin podd, trevlig helg!

  1. Ååååå vilken bra idé! det ska jag också göra! <3<3<3 Tack snälla för fina ord om bloggen, och tänkvärd kommentar om tiden. Kram! 😀

  1. Sofia skriver:

   Så bra idé ju! Det tar jag med mig 😀

 5. Ulrika skriver:

  Köp gärna blomtaxi till krukor som står rakt på golvet, både snyggt och praktiskt!

  Tack för din fina blogg som är SÅ välskriven samt många härliga foton, me like!

  Take care!

  1. Blomtaxi? Är det autocorrect? hajar noll 🙈😂 och TACK för fina ord! <3

   1. Ulrika skriver:

    Jo dom kallas så fast har väl säkert ett fackmannaord som jag inte kan. Finns runda, fyrkantiga i trä med 4 hjul, ca 1 dm höga. Köps på t. ex Bauhaus, Clas Olsson etc.
    Ha en go helg : )

   1. Ulrika skriver:

    Ordet taxi i detta sammanhang uppkom för att man kan skjutsa sin växt (om den vill/behöver det) till en solig plats på fm en stund och sedan tbx till sin vrå eller var den nu bor : ) : )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..