ANNONS

En midsommar helt utan stress och press

/

IMG_3377 2

Dåååå KÖR VI! Smaskiga midsommarinlägget är här – och you know the drill: sitt bekvämt, haffa en kopp kaffe – för det här kommer ta ett tag att tugga sig igenom. 🤪

IMG_3626

I den här lilla stugan har jag och ungarna tillbringat vår midsommarhelg. 👆🏻Det är en av mina bästa vänner som bor där (inte i den lilla stugan, men i det större huset på samma tomt), och det ligger alltså i Tyresö. 🌱

IMG_3623

Insidan av stugan, så mysigt! ☺️ Jag och Iggy sov i stora sängen, så bäddade jag åt Tintan på golvet.

Vi kom i fredags eftermiddag, och tanken var att vi skulle åka hem på lördagen. Mennnnnn så blev det inte. Nää – vi hade det så gött att vi inte åkte hem förrän på söndag eftermiddag. 👹

IMG_3163

Jag (som ni ju vet inte är någon laga mat-fantast 😬) hade tagit med mig en ask jordgubbar och en färdig tårtbotten. Tänkte att vi kunde slänga ihop en hygglig midsommartårta på det, och lite grädde och mosad banan. Men min fantastiska kompis älskar (lyxigt nog!) att baka – och hade kirrat ovan magiska skapelse. Hemmagjord tårtbotten på bovetemjöl, med lager av spröd maräng – som varvades med grädde och gubbar. Löjligt gott.

IMG_3207

Min kompis och hennes man har också barn, och Iggy och Jasmine gav sig rätt omgående ut på Pokémonjakt när vi kom fram. Det är nämligen rätt mycket magiska saker som händer i trollskogen ute i Tyresö, och när de hoppade i studsmattan på tomten uppenbarade sig plötsligt ett brev på den..! De läste det – och det visade sig vara Pokémons som bor i trollskogen vid huset som gjort en jakt åt dem. Extremt uppskattat.

IMG_3175

Jakttroféer! 👾

IMG_3239 2

Utöver att studsmattan var magisk (ungarna lyckades hoppa fram en hel massa grejer, vete sjuttsingen hur det gick till – men spännande var det! 😂) var den såklart också en optimal underhållningsstation. Tintan älskar att hoppa (minst) lika mycket som de stora barnen.

IMG_3297 2

Till middag grillade vi lax, halloumi och sparris till oss vuxna, och korv till kidsen. Det fanns kokt potatis, två burkar sill (jag som tagit med, och bara jag som åt 😋) en köpepotatisgratäng och några kalla köpesåser. Vi gjorde det enkelt för oss och det var SÅ GOTT!

IMG_3387

Till efterrätt slukade vi mera tårta, och så plockade vi några jordgubbar från mina kompisars växthus. De var vansinnesgoda. 🍓

De är nästintill självförsörjande. Odlar en massa grejer på tomten, och har nyligen skaffat bin för att få ännu mer fjutt på odlingarna. Fantastiskt mysigt.

IMG_3315

Vi hade en så sjukt härlig eftermiddag och kväll. Egentligen skulle vi varit flera – men någon kände sig lite snorig och då slutade det med att det ”bara” blev jag och ungarna, och mina vänner och deras barn. Vilket faktiskt blev helt PERFEKT. 🙊 De är såna där mänskor som jag känner mig hundra procent avslappnad med.

De är dessutom (minst) lika trötta och slitna som jag, så det är liksom total förståelse för att hålla saker enkelt: inget fancy käk, det gör inget om det blir stökigt, se till att ungarna har det bra i första hand så får vi det också bra etc osv mm. AVSLAPPNAT var ordet – och precis vad jag behövde denna midsommarafton. 🙏🏻💘

IMG_3502

Spännande för stadskidsen att vara ute i spenaten!

IMG_3488

Vädret var ju magiskt, och på midsommardagen åt vi frulle utomhus. Hönökaka med avocado, rödlök och chili – med Vanjakaffe till. Att bara kunna knata ut på gräsmattan, osminkad och i pyjamas (min look för större delen av midsommarhelgen 🤪) var ju bananasmysigt. Och så ungarna som lekte på gräsmattan. Bra upplägg. 👌🏻

IMG_3253 2

Ska dock inte försköna alltför mycket, det var EN HEL DEL rattande också. Såklart, som det är med små barn. Det är mat som ska ätas, som inte vill ätas, bullar som viiiill ätas men som inte får ätas (i alla fall inte innan frukost), det är blöjor som ska bytas, små barn som slåss om samma saker, stora barn som blir arga på de små barnen för att de snor någon storbarnsleksak, små barn som tycker de stora barnen hoppar för högt i studsmattan, stora barn som tycker att de små förstör genom att krypa runt i studsmattan och förhindra det höga hoppandet, stora barn som blir arga på att mamma inte kan se alla trix i studsmattan eftersom de små barnen behöver tillsyn, små barn som blir ilskna när man ägnar för lång tid åt att titta på de stora barnens hopptrix, små barn som ska sova, och så just det ska det ätas igen men ingen vill äta mat alla vill äta tårta igen – och mellan detta ska vi vuxna hinna få i oss mat, diska, plocka undan, plocka fram, söva, väcka etc osv med mera gaaaaaaah. Ja, ni vet.

IMG_3249

Men på det stora hela så var det UNDERBART. Ofta blir ju livet som förälder lättare och mer behagligt (tycker jag) när det finns kompisar till kidsen i närheten. Det var väl inte direkt så att jag och mina vänner hann med några långa djupa samtal under dessa tre dagar, men ungarna hade kul vilket gjorde att vi kände oss glada (och kände oss som duktiga päron, den känslan ska inte underskattas 💁🏼‍♀️). Och de stunder då ungarna hade kul och INTE slogs om nåt/ville att vi skulle tittatittatittaaaa så hann vi faktiskt snickesnacka lite. 😜

IMG_3633

Ritstund! Självklart ritas det…pokémons! 👾

IMG_3515

Vi hängde mest hemma hos mina kompisar, men gjorde också några utflykter till två badställen i närheten.

IMG_3508

Att bada i Sverige är ingen favorit för min del (för kallt i vattnet och nästan alltid för kallt i luften för att jag ska tycka det är njutbart 😬), men den här helgen badade även jag så det stänkte! 💦

IMG_9781

Vädret var ju liksom PANGBRA. ☀️ Och är det varmt PÅ RIKTIGT i luften (inte bara sådär Sverigevarmt när minsta vindpuff ger en gåshud av kyla 🙈) är det bara skönt att det är svalt i vattnet tycker jag. Så ovanligt att få den kombon i Sverige dock, och att dessutom lyckas pricka in den när man är nära en magisk badplats OCH är ledig. 👌🏻

IMG_5167

Tintan var dock inget badfan alls. Hon var först sjukt peppad, men när hon fick känna på vattnet med fötterna var det tvärstopp. Mammas tjej. 🙊 Men att kasta stenar i vattnet var däremot jättekul!

IMG_3573 2

Och att äta chips på stranden var ju inte fel det heller. Snäll var hon också, som matade storebror med gotte.

IMG_3560 2

Blir väldigt tydligt att jag har en faiblesse för djurmönster när man ser den här bilden. 😂🐾🐯

IMG_3576 2

Goda, goda Iggy. Som badade som en tok, och som simmar riktigt bra nu. 🙏🏻

vanja wikström bikini

Summan av kardemumman av denna midsommar blir nog att det är en av de bästa midsomrar jag upplevt. Jag saknade varken stång, långbord eller groddans. Tvärtom var det bara SÅ SKÖNT att slippa alla måsten. Inga tider att passa, inga lekar som barnen förväntas älska att delta i men som de tokvägrar, ingen fräsig mat att laga (vi grillade på fredagen och levde på uppvärmda rester av det ända tills på söndagen 🙌🏻), inga samtal att behöva driva framåt med mänskor man halvkänner. Nää, den här midsommaren handlade verkligen bara om att BARA VARA för vår del. Och det blev så himla bra!

vanja wikström bikini 2

Jag tänker att olika upplägg passar en olika bra i olika faser av livet. Och så som livet är nu, med den energinivå jag har nu, med allt som ändå (trots den energinivån…) liksom måste göras hela tiden så var det en skänk från ovan att få bo i en stuga i skogen, slinka runt utan att vare sig sminka sig eller duscha, och vara 100% avslappnad med de mänskor man har omkring sig. Magiskt. Är så tacksam.

IMG_3661

Och Niklas då? Han var hemma, själv. Låter såklart trist, och det var det också. Men han mådde tyvärr uselt hela helgen, och hade mått ännu sämre om han behövt spendera den runt folk, så det var inget alternativ att han skulle följa med. Vi hade också kunnat hänga i hans mammas hus och firat ihop vi fyra – och även om det kanske hade varit något trevligare för Niklas del så hade det varit en mycket sämre deal för oss andra tre. Så vi valde det som blev bäst för flest.

När vi kom hem i går eftermiddag mådde Niklas dock bra (vilken tajming! 😭🙏🏻), så han och Iggy gick ut i det vackra vädret och hade ett eget litet äventyr.

IMG_3615

De slank iväg på en elscooter till pappas hemliga ställe. Genom ett hål i ett stängsel kan man nämligen komma ner till…

IMG_3630

…ett övergivet tågspår..! Mycket spännande.

IMG_3632

Iggy har varit här en gång tidigare med Niklas. Det var nog ungefär ett år sen, då hade Niklas också en bra dag och orkade göra en utflykt med Iggy. Så värdelöst att det var ett år sen det hände sist, men så fint att det ändå HÄNDE nu. Att vara tacksam för det som ÄR istället för att vara besviken över hur det KUNDE HA VARIT är det mantra jag ständigt upprepar i huvudet. Så, så glad att de fick denna magiska eftermiddag ihop. ❤️

IMG_2491

Vid tågspårets slut hittade de detta märkliga ställe. Ett bord med stolar. Kex på bordet. Och lampor runtomkring. Mycket spännande tyckte Iggy.

IMG_9204

De hann också med att klättra en stund…

IMG_3669

Mammas bergsget! 😍

IMG_3715

Bada gjorde de också. På två ställen till och med. Niklas rör sig ofta utomhus på dagarna (mår bättre av ljuset och syret) så han är expert på hemliga badställen runtom på Söder.

IMG_6057

Så spännande att kika under vattnet!

IMG_3646

Och medan Iggy avslutade sin midsommarhelg på en brygga, ätandes glass med pappa (SÅ MYSIGT)…

IMG_3667

…så foodorade mamma hem burgare. Så blir det, när jag ska kirra käket! 😂💁🏼‍♀️

IMG_3668

När jag skulle slänga skräpet efter maten upptäckte jag ett hjärta på kvittot. Vet inte om det var någon på Donken som såg mitt namn på beställningen och ville ge lite pepp, eller om de bara alltid gör hjärtan på kvittona. Oavsett så gjorde det mig glad. En så fin avslutning på en fantastisk helg. 🧡

Hur har ni haft det – saknade ni stång och gemensamt firande?

16
148

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00