ANNONS

Kalassöndag!

/

IMG_4250

Nu blire kalasdags här i bloggen, för i söndags gick livets aaaaallra första kalas av stapeln för Iggy! 🎉 han blev ju sex år redan i januari, men pga renovering och Corona har vi inte kunnat ha kalaset förrän nu. Men det var värt att vänta på. 🧡

IMG_4253

Vi hade pyntat så fint så fint – med färg å guld! Det var ett litet kalas (Iggy ville ha det litet, han tycker inte om när det blir stökigt och för mycket skrik å spring) med några nära kompisar.

IMG_4242

Trettio minuter innan kalaset – tycker entusiasmen syns rätt väl i ögonen! 😂😍

IMG_4243

Iggy hjälpte till att göra fint hemma, och hängde upp glittriga grejer på alla möjliga (och omöjliga – toarullen på toaletten blev också pyntad! 😅) ställen.

IMG_4258

För att komma in i Iggys rum skulle gästerna få gå igenom ett glitterdraperi. ✨

IMG_4254

High five med vimpeln när allt var färdigfixat här hemma! ✋🏻✨

IMG_4265

”Jag sätter mig här och väntar!” utropade Iggy och satte sig på hallbänken när klockan var 14.50 (kalset började kl 15). Gulllllll! SÅ peppad! ❤️

IMG_4268

Tintan var också peppad. Och fin i kalashatt.

IMG_4273

Jonna kom 13.30 och stannade till kl 18. MAGISKT att hon var där och hade huvudfokus på Tintan, så kunde jag fokusera på alla andra tusen grejer som skulle göras. 🙌🏻

IMG_4279

När gästerna kom var det fri lek en stund, innan det var dags för tårta. 🎂

IMG_4280

Som den (som vanligt 🤪) överpeppade mamman bar fram. Mackanrackarn stämde också in (upp? 🧐) i skönsången.

IMG_4296

Iggy hade önskat sig en Pokémontårta, med favoriten Mewtwo på toppen. 👾

IMG_3771

Första biten gick till födelsedagsbarnet, mycket viktigt. 😅 Tårtan fick bra betyg utseendemässigt, men på smakfronten enades alla kidsen om att den var ”mellan”. 😂 De är smärtsamt ärliga de små rackarna. 👹

Det var dock inte jag som bakat den (NO SHIT?! 😜), så no harm done på min tårtsjälvförtroendefront. De vuxna tyckte dock att den var jättesmarrig (det var en vanlig Prinsess), men kanske att vi satsar på chokladtårta nästa år. Undvek det den här gången pga KLAAAAAAAADD. 🙊

IMG_4297

Hursom. Efter att ha länsat bordet på tårta, kakor och bullar var det ytterligare en smula fri lek innan det var dags för skattjakt.

IMG_4311

Den ledde ungarna ut på vår gård, där det fanns melon och saft och där jag hade strött ut en massa leksaker.

IMG_3811

Nom nom nom! 🍉

IMG_3792

Jag och Oliven. 🍈 Det var några föräldrar med också, och det var supermysigt att hänga med dem medan kidsen letade efter sin skatt. Som hittades relativt snabbt (en kista full med godispåsar 🍭).

IMG_3786

TUT! 🎉 🎉🎉

IMG_3832

Kusin Ruben & Iggy. Dunderduon sen de var bebisar. Hoppas de kommer ha varandra nära hela livet. 💞

IMG_4350

Kusin Essa och Tintan på sina fräsiga fordon! 💨 Hoppas att de också kommer ha varandra nära hela livet. 💞

IMG_4317

Åsom, Iggy och Ruben körde ett Pokémonrace och Tintan dafsade loss vid såpbubblestationen. 🧡

IMG_4315

Lika roligt att kleta in sig i såpan som att blåsa bubblor! 🤪 Jag ville bjussa ungarna på att kunna göra såna där jättebubblor så hade haffat glycerol på apoteket och gjort en egen blandning. Mamma brukar alltid ratta fram det, och det är superpoppis. Jag fick dock inte till en lika perfekt mix som hon alltid lyckas med, med några stora bubblor fick vi till ändå. Och som synes fanns det annat att göra med blandningen som också var kul. 👆🏻😂

IMG_3804

Tycker överlag att kalaset kändes superlyckat (de unga gästerna vill INTEEEEE gå hem, vilket ju måste tolkas som ett gott betyg 😂), men om jag lärt mig nåt till nästa år så är det nog detta:

  • Ungarna är proffs på att leka, och har kanske som allra roligast när vi vuxna inte lägger oss i. Jag hade en plan B (om alla skulle ha tråkigt 😬) att de skulle få testa vårt VR (på Playstation), men nåt sånt behövdes absolut inte. Och egentligen hade de kunnat vara kvar inomhus ett tag till innan jag drog igång skattjakten, för där hade de roligare än utomhus – trots alla leksaker jag lagt fram. Att få upptäcka någon annans rum och någon annans leksaker är såklart superkul. Viktigt att ha koll på att alla är inkluderade såklart, men annars roar sig nog kids i den här åldern bäst själva.
  • Jag ska kolla med Iggy lite bättre angående detaljerna nästa gång. Jag hade gjort en skattjakt med ledtrådar istället för en karta, och det visade sig att han verrrrkligen hade velat att det skulle vara just en karta. Kanske mest för att han skulle kunna hålla i den och därmed bli mittpunkt (tror jag), med ledtrådarna blev det mer så att den som hajade snabbast hittade dem och de andra fick rusa efter. (Kan låta bortskämt, men jag förstår varför han ville ha en karta så nästa kalas ska jag se till att det blir så mycket som han tänkt sig som möjligt.)
  • Jag ska vara ute i bättre tid angående tårta. 😬 Har aldrig beställt en specialdekorerad tårta förut, och började ringa runt på onsdagen. Det var ALLDELES för sent, förstod jag. Tydligen ska man vara ute flera veckor i förväg. Fick ringa fem bagerier innan jag fick napp, och hade gråten i halsen på slutet. Men det löste sig TACK Å LOV. 🙈

IMG_4334

Vädret var kalasfint, så vi hängde kvar på gården resten av kvällen. Oliven och Mackanrackarn stannade kvar på pizzamiddag, och Märta och Gunnar (Åsoms päron) hängde på de med.

IMG_4336

Pizza är Tintans absoluta favoriträtt, så det var en mycket nöjd och glad kalasmus som smarrade loss på söndagkvällen. 🐭🍕 Blev en sjukt mysig avslutning på kalaset, och runt kl 20 slank vi upp till oss för en sista skål glass innan läggdags. Succékalas och succédag tycker jag nog faktiskt. 🙌🏻🎉💘

11
104

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00