ANNONS

Att få vara utan barn för en natt

/

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 8

I torsdags sov jag alltså över på NOFO Hotel (hade ju fått en natt där i gåva av dem). Och jag tror inte jag behöver förklara att det var…FANTASTISKT! 😭🙏🏻

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström

Jag fick ett jättemysigt rum i deras SoHo-avdelning, och bara känslan av att få knata in där SJÄLV OCH FÅ VARA 100% IFRED var nästan svindlande. 🙊

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 10

ÄLSKADE badrummet! De gröna väggarna och det prickiga golvet är faktiskt rätt likt vår lilla toa i vindslyan (har inte visat den än – men det kommer!), så jag kände mig som hemma. 🧡

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 13

VIK-TIGT med bra spegelljus – så att man känner sig snygg. Det gjorde jag verkligen i torsdags. 💁🏼‍♀️

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 11

Jag installerade mig snabbt, hudvården och sminket är alltidalltidalltid med. 👆🏻 Packade lätt dock – hade ju bara 100 meter att gå hemifrån till NOFO, så slängde ner det viktigaste i en ICA-kasse och gick över. 😂

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 12

Hade på mig min fina blommiga jumpsuit från Line of Oslo, blir så glad av den. Känner mig som en sommaräng. 🌻

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 5

Jag bodde över med min kompis Jonathan. Vi hade olika rum dock, vill INTE dela rum när man får chansen att för en gångs skull sova själv! 🤪

Vi har känt varandra sen högstadiet, blev nära kompisar när vi hamnade i samma klass i gymnasiet – men tappade sen kontakten i några år. När vi var runt 23 hittade vi varandra igen, och sen dess (gaaaaahh TJUGO ÅR SEN?! 🙈) har han varit en av mina absoluta bästisar. Älskar Jonathan. Han bor faktiskt på samma gata som vi, 200 meter bort. 🧡

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 7

Vi åt middag på NOFO, och körde på deras avsmakningsmeny. Vääääldigt prisvärd måste jag säga (375 pix per person), vi fick dela på sex fantastiskt goda mellanrätter (blev SÅ mätt) med framförallt grönsaker, fisk och skaldjur. Mycket roliga smaker, och framförallt MYCKET smak – det gillar jag. 👍🏻

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 6

Vi satt på NOFO´s mysiga innergård eftersom det var så varmt. De är väldigt duktiga på vin på NOFO och tar bara in mindre leverantörer som är lite extra spännande, så vi körde på varsitt vinpaket till maten. Väldigt gott. Kändes som om vi var i Italien. Avslutade brakmiddagen med varsin espresso och Pavlova (ÄLSKARRR när det finns Pavlova på menyer!).

Under middagen pratade vi om ditten, datten och livet. Och om den 40-årsfest som vi hoppas kunna ha nästa höst (även om vi då båda är fyllda 43 🤪). Jag och Jonathan hade vår 30-årsfest tillsammans, och den var EPISK. Svårslagen tror jag, men vi ska ge det ett försök.

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 9

Jag kom i säng runt 23.30, och känslan av att kunna knata in i sitt sovrum och liksom bete sig hur man vill (tända lampor, göra ljud etc utan att få adrenalinspikar ner i fingertopparna av rädsla för att något kiddo ska vakna 😬) var väldigt härlig. 😍

Hemma gick det hur bra som helst, Jonna uppdaterade med jämna mellanrum och kidsen hade det kalasbra. Sovandet gick toppen det med, och allt flöt på så bra som det bara kunde. Niklas tyckte också det gick jättebra, Jonna har liksom blivit en naturlig del av familjen så att hon sov över kändes inte heller märkligt för hans del. SÅ tacksam att allt gick bra, men har redan lite ångest över hur vi ska göra när Jonna börjar plugga igen i höst och inte kommer kunna vara så mycket med oss. 😭

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 4

Efter en 100% OSTÖRD (!!!) natt åt vi frulle strax före tio. NOFO´s frukost är en av de bästa i stan (SÅ mycket hembakt och hemlagat 👍🏻) och det var en fröjd att få GÅ LOSS bland allt smarrigt.

Jag rekommenderar alltid NOFO till familj och vänner. Hänger där mycket eftersom jag ofta tar möten där eller sitter och jobbar i deras restaurang när jag känner att jag behöver komma hemifrån. Men har aldrig bott över själv. Så gött att få uppleva det. 🧡

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 2

Vädret var magiskt även på fredagen, så jag och Jonathan satte oss på utegården och käkade frulle. Vi satt där i över en timma, åt en massa gott, drack en massa kaffe och snickesnackade. Och läste tidningen. SÅ länge sen jag läste en morgontidning i pappersformat. Gav verkligen semesterfeeling. ☀️

nofo hotell mysigt hotell södermalm vanja wikström 3

Att få komma iväg såhär var helt fantastiskt. Jag måste få göra det oftare, känner jag. Det gör SÅ mycket. Hela livet har jag haft ett enormt stort behov av att få vara för mig själv. Alltid valt hemma själv framför ute med kompisar. Efter barn blir sån tid svårare att få till för alla såklart, och kanske extra svår för mig i vårt fall.

När Iggy var två och tre körde jag och Niklas på att vi gav varandra en ensam vecka var på sommaren. Det var helt underbart, och på vissa sätt bästa veckan på hela året. När Tintan blir äldre och Niklas förhoppningsvis mår bättre hoppas jag att vi kan gå tillbaka till det upplägget. Alt att barnen kan vara hos mormor.

Det finns ju någon sån där sägning om att föräldrar skulle behöva komma bort en kväll i veckan, en dag i månaden och en vecka om året. För att ladda om. Såklart extremt få som får till, men det skulle nog många må bra av. Jag skulle det, helt klart. SÅ tacksam för min lilla staycation, rekommenderar det till alla, alla dar i veckan. 💘

12
120

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00