ANNONS

Den mest motvilliga träningsprofilen EVER?!

/

Innehåller reklam för Rimlig Träning

rimlig träning vanja wikström 6

HURRAAAAAA! I veckan gjorde jag ääääntligen mitt första pulspass! 💪🏻⚡️ Så sjukt stolt att jag fixade det – och att jag ens vågade mig på det, med tanke på hur USEL min kondis är. 😬

rimlig träning vanja wikström

Fast, egentligen så var det inte jag som vågade. Jag lät instagramföljarna välja vilket Rimlig Träning-program jag skulle hoppa på, och SJÄLVKLART valde de (NI?! 👹) det jag var mest rädd för. 😂

Men pulspasset är också det som jag mest behöver. Efter att ha tränat Vanja Nivå 1 (tränar hela kroppen på 15 min) i två månader har jag byggt upp så pass mycket rygg/bål-styrka att jag faktiskt inte har ont i ryggen längre. 🙌🏻 Så nästa grej att börja jobbba på är kondisen.

rimlig träning vanja wikström

Men jag ska vara ärlig. Jag var typ livrädd innan passet drog igång. Jag var rädd för att inte klara det, rädd för att känna mig misslyckad och dålig. Hade jag valt själv hade jag tagit den enklare vägen, valt Rygg/Bål-programmet och fått känna mig duktig.

Men, precis som när PT-Robert faktiskt VAR min PT så är väl själva grejen med att bli stark just att aldrig riktigt FÅ känna sig (för duktig). Inte bli (för) bekväm. När han tränade mig fick jag gå på 12 armhävningar så fort jag fixade 10, aldrig fick jag vältra mig i min egen duktighet. Då utvecklas man ju inte såklart. Och givetvis fick jag ändå ”Fasen vad BRA jag e”-känslan ändå. För när jag fixade 12 så blev jag ju liksom äääännu lite stoltare över mig själv och min kropp. 💪🏻

rimlig träning vanja wikström 3

Hursomhelst – jag drog igång programmet med en hel del skräck och fasa och härmade mig själv på skärmen. Programmet inleddes med 50 sekunders ”jogg” med höga knän. Ska vara ärlig och säga att jag inte fixade det. De sista 15 sekundrarna småjoggade jag mest på stället, mer gick liksom inte. Jag var helt slut. Då blev jag lite rädd och tänkte att jag aaaaldrig ens skulle lyckas ta mig igenom passet, även om det bara var 15 minuter långt.

rimlig träning vanja wikström 4

Men. Som tur är så har ju Tina och Robban (som jag startat Rimlig Träning med) pysslat ihop både ett och annat pass under alla sina år som personliga tränare, så efter den första (mördar!)-övningen lugnade det ner sig. 😅 Och passet var perfekt upplagt så att det varvade övningar som var tuffa pulsmässigt med såna som var lugnare – så jag fick chans att hämta andan. 🙌🏻 Det gjorde det hela görbart.

rimlig träning vanja wikström 5

Såhär nöjd var jag när passet var över, och jag hade KIRRAT det! 👌🏻 Var som sagt tvungen att skarva här å var för att ta mig igenom passet, men jag FIXADE det, det är huvudsaken. Hade jag klarat det kalasbra hade det ju varit noll utmaning, och då hade hela upplägget varit 100% misslyckat.

Och det fina är ju, att det BARA TAR 15 MINUTER! Det FIXAR man; oavsett form eller energinivå. Det FUNKAR att få in i en i övrigt fullproppad vardag. Och för mig är den där 15-minutersgränsen SÅ viktig. Just att ALLA pass är 15 minuter gör att de känns görbara tycker jag. För mig som AVSKYR att träna (det kommer jag nog alltid att göra) så får jag liksom alltid en bra ursäkt att välja bort träning eftersom det ”tar för mycket tid”. Jag ”hinner inte”. Men 15 minuter HINNER man.

Rent psykologiskt känns 15 minuter också viktigt, för även om jag ska göra något jag avskyr (men som jag BEHÖVER för att må bra) – så behöver jag bara stå ut i 15 minuter. 👹 Den låga tröskeln gör att jag nu faktiskt börjat träna regelbundet, med våra pass här hemma. DET ENDA upplägg som någonsin funkat för mig, utöver att ha en egen PT. 👌🏻

rimlig träning vanja wikström 7

Såhär ser det ut inne i appen Twiik (gratisapp) där ni hittar våra program. Man klickar bara på Utför Pass, så rullar videorna i gång. Man prenumererar på oss för 99 kr/mån (ingen bindningstid och kan självklart sägas upp närsom 👍🏻) och får då tillgång till alla program som vi lägger upp.

I dagsläget finns två fristående pass (Vanja Nivå 1 och Vanja Nivå 2) som tränar hela kroppen – perfekt för nybörjare. Och sen erbjuder vi tre program som även de tränar hela kroppen, men som har olika huvudfokus: Rygg & Bål, Puls & Kondition samt Ben & Rumpa. Vi bygger vidare med pass kontinuerligt så att det alltid finns något nytt att utforska. I höst kommer träning anpassad för Före/Under/Efter graviditet till exempel. KUL! 😍

Alla pass är 15 minuter, och man väljer fritt vad man vill träna (göra ett 30-dagarsprogram som vi satt ihop, eller kombinera ihop efter vad man känner för för dagen). Vill man göra två pass efter varandra går det också jättebra. Allt finns tillgängligt, så väljer man det som känns bäst bara. Sjukt enkelt, och det enda som behövs är en mobil och 15 minuter. 👌🏻

rimlig träning vanja wikström 2

Det bästa med att träna: ligga raklång efteråt med DUKTIGHETSKÄNSLAN i kroppen. ✌🏻👹 Jag säger det igen: jag är så himla glad att jag och Robban drog i gång det här. Dels är det något som faktiskt FÅR MIG att göra den där insatsen för kroppen som jag behöver, dels MÅSTE jag ju nu uppehålla det här – om jag ska vara något sånär trovärdig som träningsprofil, hur otippad och alternativ sådan jag nu än må vara? 😂

Och grejen är – att jag kommer säkert trilla av träningsvagnen med jämna mellanrum. Jag ÄR ju ingen träningsmänska. Kommer aldrig bli, Rimlig Tränings-bolag eller inte. Men det fina är, att med det här upplägget känns det liksom aldrig bökigt att hoppa på igen. Bara att ta fram mobilen och dra igång appen. 15 minuter senare är man KLAR. 🙌🏻

Jag känner verkligen att jag lyckats hitta något som funkar för mig, och som kommer funka för en massa andra mänskor som – precis som jag – kanske inte är några gymråttor. Som inte nås eller inspireras av regelrätta träningsprofiler. Som behöver nåt sjukt enkelt, lättillgängligt, effektivt och SNABBT för att få till det. Något RIMLIGT, helt enkelt.

Om det är fler av er som läser detta som känner att ni skulle BEHÖVA göra en insats för kroppen, men inte riktigt vill/orkar – så testa detta! 💘 Jag tror verkligen att det kan få den mest ovillige att träna. Och skulle det mot förmodan inte funka ändå, så är det bara att säga upp prenumerationen. Så har ni i värsta fall lagt 99 pix på att i alla fall försöka få till lite styrka. 😚

Läs mer om Rimlig Tränings olika program och signa upp er här!

Bli medlem i vår Facebookgrupp ”Rimlig Träning med Vanja & Robban” här så peppar vi varandra! 

21
68

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00