ANNONS

Prestationsångest och vi sket i Göteborg

/

IMG_6043

Detta var veckan då vi skulle åkt till Göteborg, men…vi struntade i det. Vädret lovade regn mest hela tiden (och solar i Estocolmo), och mitt inre var som Dr Jekyll och Mr Hyde:

 🙀 ”Om jag inte åker med ungarna till Göteborg berövar jag dem minnen för livet med kusiner, krabbfiske och båtutflykter!”

😾 ”Tre timmar (ej medräknat lokaltrafik + bilfärd ut till skärgården från GBG C) åt varje håll med att roa en stissig och tvåårstrotsig Tinta på Coronafullt tåg, all packning som måste rattas å råddas (och bäras på och av tåg) och sen ensam med kidsen (farmor och kusinfamilj där, men ändå) – JAG ORKAR INTE!”

Alternativ nr 2 vann. Hade först sjukt dåligt samvete över att inte Iggy fick åka och uppleva bästkust med kusin, men kände när jag gick igenom plus och minus att ”Näääää – det här är inte året då jag trollar med knäna med min egen energi för att skapa tusen (extra) minnen, det här är året då den lättaste vägen är den rätta vägen!”. Och så bestämde jag mig för att stanna hemma. SÅ SKÖNT, när beslutet väl var taget.

Tintan kommer knappt minnas denna sommaren ändå, och Iggy (och vi andra) har förhoppningsvis många fler somrar på sig/oss att upptäcka det Göteborg har att erbjuda. Stannar vi hemma slipper jag allt råddande och meck med att resa och packa, och har dessutom Jonna till hjälp. OOOOCH sen gör jag såklart mitt bästa för att skapa en massa fina minnen här på hemmaplan, och tycker jag lyckats rätt så rackarns bra so far faktiskt. Därav noll bloggande den senaste veckan, jag å ungarna har haft fullt upp. 🧡 Ska visa bilder i morgon från en del av det vi pysslat med de senaste dagarna.

Svårt ändå, det där med prestationsångesten på semestern tycker jag. Man villllll så mycket. Och omges av allt roligt och påhittigt ”alla andra” gör. Men glömmer bort att tänka på:

  1. Allt roligt och påhittigt man SJÄLV faktiskt kirrar för sina ungar.
  2. Allt INTE lika roligt och påhittigt som folk inte visar upp lika frikostigt på sociala medier.

Men jag gör så gott jag kan. Det gör ni med. Och det räcker – och blir över. Tror nog att vi är rätt så rackarns grymma hela bunten faktiskt, oavsett om vi reser jorden runt på sommaren eller stannar på samma plats i två månader. Heja er, heja mig, heja oss! 💘

22
218

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00