ANNONS

Tips på utflykter med barn i Stockholm

/

IMG_5889

Tack hörrni, för stödet vad gäller att skippa GBG. 🙏🏻 Det var helt rätt beslut. Som flera av er skrev så är det nog kanske mest vi päron som har en massa krav på vad somrarna liksom ”ska” innehålla. Ungarna är glada bara de får äta glass, bada och ingå i ett sammanhang. 💘

Och precis som någon av er också nämnde så avskyr jag att resa med barn. I alla fall när det mesta av ansvaret ligger på en själv. Packandet, resandet, meckandet. Älskar att komma fram och få uppleva nya saker. Älskar inte att bo i resväska. Plus och minus, men just nu är det den enklaste vägen framåt som gäller. Så vi har stannat hemma, och haft JÄTTEKUL! 🙌🏻

Tänkte visa vad vi pysslat med (därav noll bloggning 🤪), och inser ju nu när jag kikar igenom alla bilder att vi ju gjort sjukt mycket? 🙊 Hoppas inte detta bidrar till någon hets för någon av er, men att hitta på grejer har varit mycket för min skull också. Jag har rantat runt i lekparker ALLDELES FÖR MYCKET de senaste åren för att palla med en sommar fylld av sånt. Får panik av blotta tanken, SÅ TRÅKIGT. Så har tagit tillfället i akt att göra annat, kanske kan bidra med lite tips till någon av er? Hoppas på det. Nu kör vi!

IMG_5824

Jag inleder med årets familjebild, tagen på Fjärilshuset i Hagaparken. 👹 Dit åkte vi en regnig dag, och hade det jättehärligt.

IMG_5872

Koidammen var braksuccé. Där hängde ungarna läääänge.

IMG_5805

Inne i Fjärilshuset såg vi sköldpaddor, vaktlar, rockor, hajar, grodor – och en massa fjärilar förstås.

IMG_5864

Eftersom vi är mitt uppe i ”fika varje daaaag”-säsongen gick vi loss på caféets gotte. Bakverken är härliga, maten dyr och sisådär. Är man där en dag då det är okej väder skulle jag nog hellre plocka med mig picknick.

IMG_3044

Medan Niklas mamma varit i Göteborg (tre veckor) så har vi fått låna hennes bil. Det har varit UNDERBART. Möjliggjort SÅ många roliga utflykter som jag aldrig hade orkat ta mig för kommunalt. Känner aldrig behov av bil annars, men just på sommaren så tror jag nog att jag ska se till att alltid försöka ha det.

Min gulliga skrotbil Semlan som jag köpte i Hova förra sommaren kanske jag ska köra upp? Eller så får den vara vår Hovabil (nästa sommar räknar jag med att kunna hänga där ett par veckor) och så får jag hoppas på att kunna låna alt hyra bil här i Stockholm. Underbart har det varit i alla fall, att ha Barbros lilla bubbla att susa runt i. 🙌🏻

IMG_6207

En av utflykterna vi gjort var att åka till Rosenhill på Ekerö. MAGISKT STÄLLE. Rekommenderar det till ALLA. 💘

IMG_6199

Att sitta i en lummig trädgård och äta biodynamiskt odlad lunch var ljuvligt. Tog inte så mycket bilder, men det är bara bra. Ni får upptäcka det själva istället, kan vara ett av de mysigaste ställena jag varit på EVER.

IMG_6202

Det fanns egentligen inte så jäääättemycket för barnen att göra, men de hade SJUKT kul hela dagen. Hoppade studsmatta, åkte den hemmagjorda rutschkanan tusen gånger, spanade in trädkojan i skogen och slank runt och äventyrade i den spännande miljön. Skulle säga att Rosenhill har något för alla.

IMG_6228

Tintan hittade en hänggunga att gosa i! Hon och jag (och alla de andra kidsen) körde en rejäl danssession också, då Rosenhill körde Ecstatic Dance i äppellunden dagen vi var där. MAGISKT! Se filmklipp från det på min Instagram om ni vill.

IMG_6245

Det var Jonathan som fick mig att upptäcka Rosenhill. Han volontärjobbar där över sommaren, och allt han lagt upp därifrån på sin Instagram fick mig att bli såååå nyfiken. Och jag blev som sagt inte besviken.

IMG_6217

Var tvungen att beställa in ett helt gäng kakor på eftermiddagen, ALLT såg så gott ut. Ovan ser ni citron/vallmokaka, mandelkaka och myntakaka. Och den platta myntakakan var på riktigt den godaste kaka jag någonsin ätit. Helt galen. Åk till Rosenhill om ni kan, och pricka gärna in när de har Ecstatic Dance (tror det är lördagar). FANTASTISKT.

iggy asom

Nåt annat som är fantastiskt med kids är Rålis. Rålamsbshovsparken alltså. Där spenderade vi en galet rolig heldag, ungarna var i extas och lekte KONSTANT från 11-17. 🤪 Finns alltid food trucks i närheten (vi köpte korv å fish n chips och körde picknick på den gigantiska gräsmattan), och dessutom plaskis. En av Stockholms absolut bästa parker. 👍🏻

IMG_6610

När Jonna hade kidsen en heldag drog de tillbaka till Skansen för en ytterligare lekrunda. Deras lilla tivoliavdelning är öppen och har inga köer till karusellerna. Så ungarna kan åka huuuur mycket de vill.

IMG_6634

Dynamiska duon!

IMG_6632

Tycker Tintan var duktig som kunde ratta en radiobil själv!

IMG_6636

SÅ roligt att Åsom med pappa också hängde på, de hade en riktig drömdag. Helt magiskt överlag att vi har Åsom (och Märta & Gunnar) som grannar. Att Iggy hela tiden har en kompis nära underlättar såklart nåt enormt. SÅ tacksam för det. 🙏🏻

IMG_3230

I förrgår hade jag bett om tips på grejer att göra med kids max en timma från Stockholm (vill utnyttja bilen till max innan vi ska lämna tillbaks den på söndag) och fått maaassa bra idéer. Vi åkte till Lådbilslandet i Nykvarn som verkar sjukt kul, men tyvärr spöregnade det plus var JÄTTEMYCKET folk när vi kom dit. Så vi vände – och körde Leos Lekland i Kungens Kurva. Perfekt ändå, en regnig dag.

IMG_6661

Iggy och Åsom kutade runt som tokiga i fyra timmar, och Tintan älskade det också. Vi började i babyavdelningen, men sen ville hon ut bland de större barnen. Det gick toppen, och även om jag var heeeeeeeelt slut när vi åkte hem så var det verkligen en grymt rolig dag.

IMG_3120 2

De dagar då vädret varit fint har vi hängt i Niklas mammas hus. Förutom att vi fått låna bilen medan hon är i GBG, så har vi också fått vara i hennes hus hur mycket vi har velat. Otroligt lyxigt, och det har känts som om vi haft världens härligaste lantställe.

IMG_6366

Åsom har varit med ut till huset han också, och han och Iggy har badat som tokar.

IMG_6301

Märta! En riktig ärta! 🌈

IMG_1850

Tintan har badat hon med, men hon gillar mest att hoppa från kanten.

IMG_9033

Bra stuns i den lilla! 😂

IMG_3172

Lunch ute vid poolen. 🧡

IMG_6305

Och mys i solstol.

IMG_5971

Vi hade min pappa med fru över på lunch en dag också. 🧡

IMG_5975

Tintan fick en försenad tvåårspresent – en väska med en prickig servis. Mycket uppskattad gåva, och hon serverade flitigt resten av dagen.

IMG_5978

Även morfar fick sig en slurk låtsaskaffe.

IMG_5995

Hon delade också ut prickiga servetter till sina gäster, och såg till att de höll sig rena å fina. 😂

IMG_6112

Jonna har följt med ut till huset några gånger också, och när hon gått på glasspromenix ner till torget med kidsen har jag tagit tillfället i akt att faktiskt LIGGA NER I EN SOLSTOL, det känns SÅ länge sen det var möjligt?! 😂 Hann till och med läsa en tidning en av dagarna. 😭🙏🏻💘

IMG_6484

MYS! 💞 Har som ni ser haft jättefina dagar och veckor. På måndag börjar Tintan föris igen, känns HELT SJUKT att det redan gått en månad av sommarlovet?! 😳 Iggy är ledig tre veckor till innan skolan börjar. Har lite dåligt samvete över att Tintan får gå tillbaka till föris medan Iggy får vara ledig, men tänker att det dels är bra att få tillbaka lite rutiner och dels vill jag göra några utflykter ensam, med bara Iggy.

Han har fått stå tillbaka så mycket för Tintans behov i två år nu och vi har knappt gjort nåt ihop ENSAMMA sen Tintan slank in i familjen (förutom förra sommaren förstås, då mamma tog Tintan medan jag och Iggy äventyrade i Västra Götaland – men det var ju ett år sen). Så vill ge honom några ensamma dagar med 100% fokus innan han börjar skolan. Tänker att vi åker till lådbilslandet, och Kolmården ihop. 💘

tips på utflykter med barn i stockholm

Avslutar detta inlägg med tipsen jag fick på Instagram, så blir detta verkligen ett tipsinlägg till er andra. Lådbilslandet, Exploria och Siggesta gård är jag mest sugen på. Hoppas ni har det fortsatt bra på era sommaräventyr. 💘

14
69

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00