ANNONS

FLER FRÅGOR OM GÖRDEL EFTER FÖRLOSSNING

/

Det slank in lite mera frågor efter gördelinlägget, så här kommer svar. Har ni fler undringar, så bomba på bara så styr jag upp answers. Det första inlägget om gördel efter förlossning hittas här!

Bilden ovan får illustrera inlägget. Den är tagen dagen innan Piggly plockades ut. Han var beräknad till 31/1 och snittet ägde rum 29/1. Det tog ungefär 12 dagar (!) innan jag tyckte att kroppen var någorlunda på banan igen. Kunde faktiskt aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig att magen kunde gå tillbaka så snabbt. Var chockad, imponerad och fascinerad.

Självklart beror det till stor del på gener hur snabbt kroppen återhämtar sig, men gördeln gjorde helt klart sitt till. Nåt annat ”hjälpmedel” än den använde jag inte. Spenderade tvärtom de första veckorna efter Iggys ankomst med att gossa på sofflocket och trycka i mig marängsviss tillsammans med Niklas, tittandes på Piggly.

Jag undrar vad som menas med att man ska mäta på bredaste stället. Ska man mäta vid midjan eller nere vid höften på bredaste stället? Mina ”muffinshandag” gör att jag blir bredare vid höften, men gördeln ska väl sitta mer vid midjan?
Mät där du är bredast, inkludera muffinasarna! Gördeln är rätt bred och täcker en stor del av magen. Och jag upplevde i alla fall att jag behövde mest stöd neråt, mot höfterna. Det var där magen var liksom. Upptill plattades den till rätt kvickt, när barnet är ute så går övre delen av magen ner ganska omgående.

Gördeln hjälper ju livmodern att dra ihop sig, och livmodern ligger ju längre ner, det är den som är större än vanligt och gör att magen känns ”gravidig” även efter förlossningen. Självklart kan det ligga ett par extrakilon på magen också, men gördeln är som sagt till för att hjälpa just livmodern, så den ska hellre sitta något längre ner, än för långt upp.

Jag ska förlösas med kejsarsnitt och tycker gördel verkar vara en bra grej att använda efteråt. Vad skiljer er gördel mot Carriwells som många rekommenderar? Tacksam för hjälp i gördel-djungeln.
Gördel är en kalasgrej, oavsett om man föder vaginalt eller med kejsarsnitt. Eftersom jag stått i butik själv och sålt gravidprodukter (det var så jag träffade Malin som jag senare startade GlamMom med) så har jag erfarenhet av de flesta gördlar på marknaden. Carriwells är billig (som de flesta av deras produkter), men för lös enligt mig. Den gör liksom inget. Och då hjälper den inte.

Sen finns det ju Hollywoodfavoriten BellyBandit, men den är tvärtom för hård tycker jag (och Malin, det är därför vi inte vill sälja vare sig den eller Carriwells gördel på GlamMom). BellyBandit är (enligt mig ska tilläggas) alldeles för obekväm, jag skulle själv inte palla ha på mig den i en endaste minut. Så när vi letade efter en gördel att sälja på GlamMom ville vi hitta den allra allra bästa (enligt oss), och det är den vi säljer nu. Den har ett bra pris (349 pix) och är inte för mjuk, inte för hård utan alldeles lagom.

Hjälper det att börja använda gördel, även om man inte gjort det från allra första början?
Absolut, man kan börja använda den upp till ett par veckor efter förlossningen. Men har det gått två månader tycker jag nog inte det är någon idé. Men man behöver inte känna att man måste kränga på sig den minuten efter att bebben är ute. Jag började som sagt använda min dag 4, och det funkade finfint.

Det var det, har ni fler frågor kring gördelanvändandet så är det bara att hojta. Gördeln hittas här!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00